Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo odlučilo

Iznajmljivačima poticaji za izgradnju bazena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo će kroz program s 26,5 milijuna kuna sufinacinrati projekte kojima se želi obogatiti turistička ponuda, a među njima su i bazeni u apartmanima i kućama za odmor.

Ministar turizma Darko Lorencin i njegov pomoćnik Robert Pende u ponedjeljak su novinarima predstavili program dodjele bespovratnih potpora u 2014. godini pod nazivom 'Konkurentnost turističkog gospodarstva', javlja Poslovni Plus.

Pročitajte i ovo Varaždinske Toplice Oživljavali ga i liječnici Užas u toplicama: Spasilac na dnu bazena uočio tijelo i pokušao reanimirati muškarca, no nije mu bilo spasa Autocesta do Dubrovnika - 5 Novac osiguran Odabrani projektanti za najskuplju dionicu autoceste do Dubrovnika, evo tko će na njoj raditi

Ministarstvo će kroz program s 26,5 milijuna kuna sufinacinrati projekte kojima se želi obogatiti turistička ponuda, stvoriti inovativni turistički proizvodi, povećati zaposlenost, umrežiti pružatelje usluga u turističke klastere, kao i projkete kojima se želi naprijediti međunarodna turistička prepoznatljivost.

Po prvi put sufinancirat će se izgradnja bazena u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnim smještajima), ali i sufinancirati trogodišnje članstvo u u prestižnim međunarodnim brendovima za smještajne i ugostiteljske objekte.

Vlada poziva: Kupite Kupare, imate 30 dana!

Program se sastoji od četiri mjere, a potpore se, ovisno o mjeri, kreću od 30 do 500 tisuća kuna.

Program je, kako je objasnio ministar, objavljen ranije nego ikada da poduzetnici mogu realizirati projekte prije početka sezone.

Lorencin predstavio aktivnosti za iduću sezonu

'Aktivnosti koje ćemo podupirati doista su raznolike, od povećanja standarda smještajnih objekata i izgradnje dodatnih sadržaja, primjerice bazena u apartmanima i kućama za odmor, do povećanja energetske učinkovitosti, pripreme dokumentacije za financiranje iz EU fondova i financiranja članarina u svjetskim asocijacijama', objasnio je Lorencin, koji će uskoro predstaviti i ostale mjere poticanja turističkog sektora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene