Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona sve dulja

Lorencin predstavio aktivnosti za iduću sezonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika u Puli, ministar turizma Darko Lorencin predstavio je ovogodišnje turističke rezultate, ali i aktivnosti za iduću sezonu.

Potvrda produljenju sezone su pozitivne brojke u listopadu, 8,5 posto više dolazaka i 5 posto više noćenja.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zgrada - 1 Stan zvan čežnja I šupe idu za sulude svote, na rentanju strancima ogromne zarade: "Stanarina je počela sa 600 eura, a sad je 1000. Onda je nakon tjedan dana nazvao..." Ante Vlašić i Paula Klaić Saulačić Nedostatak radne snage Turisti preplavili Jadran, no ima li ih tko poslužiti? "Krenuli smo kasno u tu priču, ali država mora..."

Uspjeh iduće sezone ovisit će o razvoju turističkih proizvoda. Posebno je istaknuta enogastronomija koju slijede nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni i sve traženiji sportski turizam, a to bi se trebalo odraziti i na financijskim pokazateljima.

>>
Digitalni turizam: Za trećinu gostiju internet glavni izvor informacija!

'Nastojimo intenzivirati aktivnosti po svim tržištima. Priroda je jedan od ključnih stvari po kojem nas tržište prepoznaje, a cikloturizam je samo još jedan dodatni spoj i način kako da turisti dođu do te prirode. U svakom slučaju, financijsko povećanje bi trebalo biti između 5 i 10 posto', kazao je Lorencin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene