Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekrasna lokacija

Vlada poziva: Kupite Kupare, imate 30 dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupari su bivše vojno odmaralište smješteno nedaleko Dubrovnika. Kapacitet svih pet hotela, smještenih uz morsku obalu je 1,626 kreveta, a sve je u derutnom stanju....

Državni ured za upravljanje državnom imovinom i Ministarstvo turizma danas su na svojim internetskim stranicama objavili javni poziv za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti nekretnina na lokaciji Kupari I.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raspoloženi Karamarko 'Milanoviću porasla popularnost? Dobar vic na tmuran dan' Slika nije dostupna Razgovara sa svima Orešković na sastanak pozvao i ministra turizma

Ovaj javni poziv te natječaj koji će uslijediti bit će ogledni primjer kako se u Hrvatskoj provode natječaji, traže investitori i realiziraju projekti. Od kompleksa Kupari očekujem da pronađu najboljeg mogućeg ulagača koji će u blizini Dubrovnika razviti cjelovit turistički proizvod na najvišoj razini, koji će doprijeniti daljnjem podizanju konkurentnosti destinacije, jačanju turističkog proizvoda na destinaciji i razvoju turizma u Hrvatskoj u cjelosti', naglašava ministar turizma Darko Lorencin.

Predmet poziva za iskazivanjem interesa je sklapanje ugovora o osnivanju prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina i sklapanje ugovora o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina. Za nekretnine koje se nalaze na pomorskom dobru, zainteresirani investitori moći će podnijeti zahtjev za dodjelom koncesije sukladno posebnom propisu.

Darko Lorencin: Do lipnja će se znati investitor za Kupare

Pismo s iskazom interesa mogu predati domaće i strane pravne i fizičke osobe.

Zainteresirani investitori mogu zatražiti dokumentaciju vezanu uz nekretnine na lokaciji Kupari i elektroničkim putem na e-mail projekt.kupari@duudi.hr, a svoj iskaz interesa, u kojem će se predstaviti, trebaju dostaviti u pisanom obliku najkasnije u roku 30 od dana objave Poziva na adresu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Pismom zainteresirani investitor mora predstaviti svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima.

Podsjećamo, hotelsko turistički kompleks Kupari je bivše vojno odmaralište smješteno u mjestu Kupari Općina Župa Dubrovačka, u blizini starog grada Dubrovnika (11 km) i međunarodne zračne luke Dubrovnik (16 km). Danas dio kompleksa (Kupari I) uključuje pet hotela koji nisu u funkciji - Kupari, Pelegrin, Grand i Goričina I i II s pratećim sadržajima. Ukupni smještajni kapacitet svih pet hotela, smještenih uz morsku obalu iznosio je 1,626 kreveta. Svi kapaciteti su u vrlo lošem stanju i trebaju značajnu rekonstrukciju ili ponovnu izgradnju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene