Kuća s bazenom u turizmu više nije luksuz. Želite li napraviti bazen, Vlada vam osigurava bespovratno 40 tisuća kuna. Samo prošle godine izgrađeno je tako više od 160 bazena diljem Hrvatske. Ostalo je još 10 dana za prijavu na natječaj za ovu godinu. Dnevnik Nove TV provjerio je s vlasnicima bazena - kako će im oni produžiti sezonu.


Gosti Maria Žužula u Mimicama kod Splita bili su oduševljeni prizorom. Obitelj Žužul bazen je dovršila tek pred prošlo ljeto, pa je oduševio ranije zabilježene turiste.

'Sada možete dići cijeu apartmana sa 100 eura na 115, jer ste uložili u bazen', objašnjava Mario, vlasnik kuće u Mimicama.

Do kraja ožujka, 40 tisuća kuna za bazen, mogu zatražiti svi iznajmljivači koji imaju barem tri zvjezdice i minimalno tri dvokrevetne sobe.

Za nekih mjesec dana ovaj bazen kod Žužulovih bit će napunjen vodom. U moru je tada nekih 15 stupnjeva, a u bazenu ugodno ugrijanih 26. Dakle očitio da sezona može početi ranije.

I Kod Zadra u Ražancu, kamp od prošle godine ima bazen izgrađen potporom. 'Primijetili smo da je ovaj put u Ministarstvu turizma procedura puno lakša za razliku od prošlog natječaja kada je bilo ranije, dugo se čekalo', objašnjava Andreas Stošić, vlasnik kampa iz Ražanca.

'25 razloga zašto nikada ne biste trebali posjetiti Hrvatsku'

Minimalne mjere bazena su 30 metara četvornih za vanjske i 20 za unutarnje bazene. Na otoku Krku, u mjestu Salatiću, bazen ima 55 metara.

'Poticaj me pogurao da sam zagrizao u investiciju. Gosti su vrhunski zadovoljni, a grad je tri kilometra odavde, more tri kilometra', kaže Radovan Karabaić, vlasnik kuće.

Svi turistički agenti znaju, kuća s bazenom postiže dosta veću cijenu i prva se iznajmi, a sredstva Ministarstva su - nepovratna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook