Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost u nogometu

Danas sastanak visokih predstavnika Vlade UEFA-e i HNS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu unutarnjih poslova, održat će se sastanak između visokih predstavnika Vlade, predstavnika UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza.

Delegacije će predvoditi Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova i Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Frantisek Laurinec, član Izvršnog odbora UEFA-e i Predsjednik Uefine Komisije za stadione i sigurnost te Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Do sastanka dolazi tjedan dana nakon skupštine HNS-a na kojoj je prisustvovao je i Grigorij Surkis, predsjednik Izvršnog odbora UEFA-e, koji je ponovio sadržaj poznatog pisma Michela Platinija u kojem se za loše stanje u hrvatskom nogometu optužuju huligani, no Surkis je rekao kako je UEFA zabrinuta i zbog sumnji u namještanje utakmica.

>> Skansi uzvratio UEFA-i i Platiniju, Mamić i Surkis u nevjerici: 'Prijeti vam izolacija!'

>> Ovo je pismo koje je razbjesnilo Surkisa i Mamića!

No, na skupštini je bio i zamjenik ministra Jovanovića, Petar Skansi koji je prisutnima pročitao odgovor Vlade tj. Zorana Milanovića Michelu Platiniju. U njemu se navodi kako je Vlada prepoznala važnost borbe protiv nasilja te inzistira na provođenju zakona, dok se nevjerojatnim smatra HNS-ovo prebacivanje odgovornosti na Vladu.

''Cijela se Europa susreće s rasizmom i nasiljem. Fenomen ekspanzije nasilja počesto je povezan s problematikom koje nema veze sa sportom. Ne slažemo se potenciranjem gospodina Platinija, posebno u svjetlu korupcijskih afera koje potresaju UEFA-u. Ne slažemo se s tezom da sudbina nogometa ovisi Vladi, već o HNS-u jer je on organizator natjecanja. Hrvatski nogometni savez trebao bi podržati Vladu, a ne prozivati je. Mi smo poslali dopis HNS-u za postupak licenciranje koji se ne poštuje od 2004. godine. Stoga pismo gospodina Platinija predsjedniku Zoranu Milanoviću smatramo diplomatski neprimjerenim!''

Mamić bijesan

Nakon što je Skansi pročitao dogovor UEFA-i i stav hrvatske Vlade, Zdravko Mamić je bio bijesan. ''Vlatko Marković je bio na pet Svjetskih prvenstava, a mi smo ga morali smijeniti zbog politike. Gospodine Surkis, ograđujem se kao Hrvat od pisma premijera Milanovića i ispričavam vam se'', bjesnio je Mamić koji je ponovio tezu o velikoj uroti protiv Dinama i HNS-a.

''Mi u HNS-u imamo problem s huliganima i politikom. Ova vlast želi smijeniti vodeće ljude hrvatskog nogometa i zavladati sportom. Gospodine Surkis, ne stavljajte nas na cjedilu", rekao je Mamić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene