Damir Vanđelić
Damir Vanđelić Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

Na današnjoj konferenciji za novinare privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije Damir Vanđelić predstavlja dosadašnje aktivnosti Fonda za obnovu, troškove, kao i isplate naknade šteta.


Vanđelić je rekao da je trenutačno u obradi 347 zahtjeva za obnovu nekretnina nakon potresa na području Sisačko-moslavačke županije.

''Ima zahtjeva za izgradnju zamjenske kuće, za uklanjanje potresom uništenih kuća i zahtjeva za uklanjanje višestambenih zgrada'', rekao je.

Predstavio je informatički sustav kojim se detaljno prikazuju informacije o isplaćenoj financijskoj pomoći za svaki pojedini zahtjev. U bazu se svaki dan upisuju novi podaci te će građani moći pristupiti najnovijim informacijama.

Nataša Novaković - 5 Šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o smanjivanju ovlasti: "Bilo bi loše da Povjerenstvo kao neovisno tijelo nestane. Borit ćemo se"

Neće biti kandidat HDZ-a

''Donio sam odluku što je prioritetno za Zagreb. Najveći problem građana grada Zagreba u ovom trenutku je zapravo obnova grada Zagreba. Moja su mišljenja fokusirana samo na obnovu grada Zagreba i ne razmišljam ni o čemu drugom'', rekao je Vanđelić o kandidaturi.

Smatra da je najveći problem Zagreba i njegovih građana potresna obnova. ''Osim što će riješiti ljudima njihove životne probleme, ima potencijal da ubrza ukupno hrvatsko gospodarstvo'', komentirao je.

Predviđa rast BDP-a od jedan posto na godišnjoj razini. ''Smatram da je to jedna od najvažnijih stvari koje možemo napraviti za ovaj grad'', rekao je Vanđelić.

Zahvalio je svima koji su najavili podršku ako se kandidira te dodaje da je društvu potrebno zajedništvo u teškim vremenima da bi ljudima bilo bolje. ''Ako ne sad, ne znam kad, sad nam treba zajedništvo'', dodao je.

Informer: Kako preživjeti koronakrizu? - 5 Kako preživjeti koronakrizu: Ova je hrvatska tvrtka lani zabilježila porast od čak 40 posto

Amsterdam Produžuju rigorozne mjere do ožujka: "Ne možemo ignorirati brzu pojavu britanskog soja. Znamo da ćemo uskoro platiti ukoliko sada budemo preoptimistični"

''O svemu ostalome smatram da nije džentlmenski razgovarati, smatram da bilo kakvi razgovori koji su vođeni bili su između mene i drugih osoba. O tome uopće neću razgovarati'', zaključio je.

  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju