Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON NAJAVE OSTAVKE

Krstičević: Ja sam ministar obrane dok me Hrvatski sabor ne razriješi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Damir Krstičević sastao se s Robertom Pinotti, talijanskom ministricom obrane, a nakon susreta daje izjave za medije.

"Ja sam ministar obrane dok me Hrvatski sabor ne razriješi. Vi znate da sam bio otvoren, bit ću uvijek otvoren, dat ću sve odgovore, ali dopustite mi da u ovom trenutku je bitan sadržaj sastanka, to je prijateljstvo i suradnja između ove dvije države, a ovo ostalo je sve jasno", rekao je Damir Krstičević, ministar obrane. 

Pročitajte i ovo Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

"Ja i premijer razgovaramo i kroz razgovor između nas hrvatska javnost će biti na vrijeme upoznata", odgovorio je Krstičević na pitanje je li on još uvijek ministar obrane ili nije. 

Krstičević je još jednom zahvalio gasiteljima požara. "Želim još jednom i danas izraziti zahvalnost svim ljudima u Dalmaciji, mještanima, na gašenju požara, vatrogascima, pripadnicima Hrvatske vojske, policije i na ogromnoj solidarnosti koja je pokazana u gašenju požara. Vidimo da se stabilizirala situacija, jasno da iz ovoga svega trebamo izvući naučene lekcije tako da naši sustavi budu još bolji i još efikasniji. Uvijek ima prostora za poboljšanje i napredak. Suosjećam također s Italijom na požarima koji su ovih dana u Italiji i u drugim mediteranskim zemljama, tako da sve države imaju izazov kako se s tim nositi. I to je bila tema sastanka, kako i u tom prostoru združiti resurse i pomoći jedni drugima ako postoji prilika", rekao je Damir Krstičević, ministar obrane, nakon održanog sastanka s talijanskom ministricom obrane Robertom Pinotti. 

Krstičević je rekao da su razgovarali o međunarodnom doprinosu međunarodnoj sigurnosti. "Zajedno smo već u Afganistanu i drago mi je da smo dogovorili jasno odlazak jedne inženjerijske satnije sljedeće godine u misiju UN-a, skupa s oružanim snagama Italije, upravo s ciljem razvoja naših obrambenih odnosa. To treba proći proceduru u Hrvatskom saboru i ako Sabor da odobrenje za tu našu misiju u okviru UN-a", rekao je Krstičević. 

Razgovarali su, dodao je, i o  ostalim aktivnostima u okvirima NATO-a, o političko-sigurnosnoj situaciji u hrvatskom okruženju, na prostoru jugoistoka Europe, suradnji ratnih mornarica. "Mogu ocijeniti da smo imali vrlo sadržajan i prijateljski sastanak. Ministrica me pozvala u Italiju, a rekla je i da jednog dana možemo zajedno otići posjetiti hrvatske i talijanske vojnike u zajedničkoj misiji", rekao je Krstičević, dodajući da će imati sastanak i s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

Pinotti je rekla da su razgovarali i o požarima koji su velika drama za Hrvatsku i za Italiju te dodala da obje zemlje mogu surađivati na tom problemu. 

Neopoziva ostavka

Podsjetimo, Krstičević je ostavku najavio u utorak, nakon kritike Kolinde Grabar-Kitarović da vojska nije na vrijeme pripomogla vatrogascima u gašenju požara koji je u ponedjeljak zahvatio i sam Split

"Vojska je mogla i ranije izaći na teren. Iako nisu obučeni kao vatrogasci, čini mi se da je opseg požara bio takav da je bila potrebna svaka ruka", rekla je Grabar-Kitarović u utorak dok je još boravila u Salzburgu.

Nakon njezinih riječi Krstičević je najprije novinaru Jutarnjeg lista rekao da daje mandat na raspolaganje ako vojska nije nešto dobro napravila, no desetak minuta kasnije rekao je: "Dajem ostavku na mjesto ministra obrane. Više nisam ministar obrane".

U srijedu je, međutim, promijenio ploču. Prema informacijama Jutarnjeg lista, Krstičević je svojim pomoćnicima i vojnim zapovjednicima na jutarnjem kolegiju rekao da ipak ostaje ministar. "Ostajem ministar obrane. Davanjem ostavke želio sam malo prodrmati sustav da se zna tko je tko”, prenosi Jutarnji list Krstičevićeve riječi, pozivajući se na neslužbene izvore. 

U kojem je statusu Krstičevićeva ostavka pokušali smo doznati u Ministarstvu obrane i u Vladi, no odgovore na naša pitanja nismo dobili.

Zbog Krstičevićeve najave ostavke vrlo su brzo reagirali i Predsjednica i premijer. Oboje su ocijenili da je Krstičevićeva ostavka neprihvatljiva jer on nizašto nije kriv.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene