Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crkva danas slavi blagdan Cvjetnice, nedjelju Muke Kristove, spomen na svečani ulazak Isusa Krista u Jeruzalem, a misno slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodio je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.


Misno slavlje počelo je blagoslovom maslinovih i palminih grančica te svečanom procesijom. Cvjetnicom počinje Veliki tjedan u kojemu će se vjernici pripremati za najveći blagdan - Kristovo Uskrsnuće.

Vezani članci Misno slavlje ispred zagrebačke katedrale 09 Veliko okupljanje i niz poznatih lica: Je li misno slavlje ispred katedrale zaobišla korona? Slika nije dostupna I Cvjetnica u znaku generala

Kardinal Bozanić podsjetio je na muku i smrt Isusa Krista te pozvao vjernike u katedrali da mole i pjevaju Isusovu molitvu.

Nadbiskup zagrebački u 16 sati na Ksaveru u Zagrebu predvodit će pobožnost Križnog puta, a na kraju će se vjernicima obratiti u propovijedi.

Prema povijesnom kazivanju, Isusa je u Jeruzalemu prije 2000 godina dočekao narod kličući mu kao kralju i očekujući od njega da povede bitku za rušenje rimskih okupatora. Kad je Isus to odbio, mnoštvo ga je napustilo i poduprlo njegove protivnike. Tako je Cvjetnica postala uvod u Isusovu muku.