Tomislav Ćorić
Tomislav Ćorić Foto: DNEVNIK.hr

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić rekao da je njegova imovina i politička karijera općepoznata, upitan o navodnim tvrdnjama bivše državne tajnice Josipe Rimac koja navodno dovodi u sumnju njegovu karijeru i imovinu njegove supruge.


Odgovarajući na novinarske upite nakon dodjele nagrada hrvatskim izvoznicima "Zlatni ključ", ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekao je da ne bi komentirao naslovnicu hrvatskog tjednika.

Vezani članci Tomislav Ćorić Pao prijedlog oporbe u Saboru: Tomislav Ćorić ostaje ministar gospodarstva i održivog razvoja Andrej Plenković Plenković odbio otkriti detalje o novim mjerama: "Trajat će do Božića, a ako treba mogu se i pojačati. Razmotrit ćemo obvezno cjepljenje"

Novi broj Nacionala objavio je navodne tvrdnje Josipe Rimac da je pomogla Ćorićevu uzletu u HDZ-u, na preporuku supruge nedavno razriješenog Domagoja Validžića, i navodno najavljuje da će ''otkriti što zna'' o navodno skrivenoj imovini Ćorićeve supruge.

Tjednik također piše da je Josipa Rimac ''iz pritvora aktivirala'' najavljenu kompromitaciju Plenkovićevih ministara te u djelo provodi najavu da neće biti sama u zatvoru i ''prvo napada svog bivšeg saveznika''.

Ćorić je u izjavi novinarima istaknuo da o svojoj političkoj karijeri od 2014. do danas nema ništa posebno dodati. Podsjetio je da je 2016. postao ministar u Vladi premijera Andreja Plenkovića i da se njegov politički put u HDZ-u najvećoj mjeri veže uz Plenkovića.

O imovini

Što se tiče njegove i imovine njegove obitelji, ministar Ćorić rekao je da je jasno naznačena u imovinskoj kartici i ako postoji igdje išta u svijetu da imamo, a da za to ne znamo, bilo bi super da to znamo.

Upitan boji li se osvete Josipe Rimac, rekao je da definitivno ne ulazi niti u jedan aspekt, nego je to, prije svega, ''pitanje naslovnice jednog tjednika''. "Činjenica da u posljednjih nekoliko mjeseci, čini mi se još od lipnja, zauzimam relativno velik broj stranica je sama po sebi zanimljiva", naglasio je Ćorić. Međutim, dodao je, očito je da smo tu kao javne osobe i da se propituje naše djelovanje na sve moguće načine, onda je očito u tom kontekstu sad to još zanimljivije.

Na upit misli li da mu netko nešto pakira, ministar Ćorić rekao je da to uopće ne može komentirati te da (o tome) ne misli ništa.