Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RADNA SUBOTA

Čelnici triju stranaka kritizirali vladajuće i komentirali Inu: "Knjige sisačke rafinerije su lažirane"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici Domovinskog pokreta, SDP-a i Ključa Hrvatske danas su komentirali rad Vlade Andreja Plenkovića, a svi su redom upozoravali na korupciju, nerad i nesposobnost

"Hrvatskoj treba promjena, a SDP je tu da tu promjenu omogući", rekao je u subotu čelnik te stranke Peđa Grbin u subotu Našicama, prozvavši HDZ za loše upravljanje državom koje uzrokovalo iseljavanje iz Hrvatske te ocijenivši da je Hrvatska postala država-talac kriminala i korupcije HDZ-a.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Sabor Sporni ZDS "Penava si je zamislio da je on Vukovar": Zastupnici kritizirali poruku da ne dolaze u Kolonu sjećanja ako im smeta HOS

"Hrvatska je zemlja u problemima. Ne treba to kriti. Hrvatska je zemlja u problemima zato što je vode oni koji znaju ili krasti ili ništa drugo", rekao je Grbin te naveo da nas je ta "strahovita kombinacija korupcije i nesposobnosti" dovela do toga da trećina mladih iz Slavonije planira otići čim završi obrazovanje.

"Ne žele se više boriti, predali su se, jer u načinu na koji se danas upravlja Hrvatskom naprosto ne vide svoju perspektivu, ocijenio je predsjednik SDP-a dodavši da se mladima ne pruža jamstvo da će do posla doći na temelju sposobnosti, a ne svoje "povezanosti s vladajućim strukturama koje su u Slavoniji dominantno hadezeovske".

Penava: "Premijer se treba ispričati građanima te podnijeti ostavku"

Vladajuće je komentirao i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava koji je kazao da je nedavna službena objava Uprave Ine potvrdila da su premijer Andrej Plenković i njegova Vlada odobrili zatvaranje rafinerije u Sisku te pozvao premijera da se zbog toga ispriča građanima i podnese ostavku.

Premijera Plenkovića pozvao je da bude politički odgovoran prema hrvatskom narodu te učini ono što je jedino moguće - da se ispriča građanima te da podnese ostavku na dužnost predsjednika hrvatske Vlade. Da je imalo političke kulture u središnjici HDZ-a, već bi sazvali Nacionalno vijeće stranke, donijeli odluku o ostavci cijele Vlade i novim izborima, rekao je Penava.

"Knjige sisačke rafinerije su lažirane", poručio je Sinčić

Na sličnom misaonom tragu bio je i europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić koji je u Sisku izjavio da su prema njegovim saznanjima knjige sisačke rafinerije lažirane.

"Ina se krade već 40 godina, ali od 90-ih je to već postalo brutalno, a ovo što se zadnji dana događa oko Rafinerije Sisak je već sramotno", poručio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Antikorupcijsko vijeće Oporba žestoko odgovorila Plenkoviću: "Jadni i čemerni ljudi sjede Vama u Saboru"

Pročitajte i ovo Peđa Grbin počinju pripreme SDP počinje tražiti novog partnera za izbore, Grbin komentirao potencijalnu suradnju sa Socijaldemokratima

"Onoga časa kada su Sanader i prije njega SDP, malo po malo, prodali Inu, kada su je dali u ruke Mađara, pri čemu je mađarski MOL dobio sva upravljačka prava, njihov cilj je već bio jasan - uništiti sve osim benzinskih postaja na kojima će oni onda plasirati svoje proizvode. To je bio cilj MOL-a, koji će oni očito i postići", rekao je Sinčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene