Obavijesti Video Pretražite Navigacija
počinju pripreme

SDP počinje tražiti novog partnera za izbore, Grbin komentirao potencijalnu suradnju sa Socijaldemokratima

SDP je zadužio predsjednika stranke Peđu Grbina da s ljevicom i političkim centrom započne razgovore o suradnji na parlamentarnim izborima.

Glavni odbor SDP-a jednoglasno je u subotu zadužio predsjednika stranke Peđu Grbina da započne razgovore sa srodnim političkim strankama ljevice i centra o suradnji na parlamentarnim izborima, dok je Predsjedništvo SDP-a dobilo zadatak formirati tim za pripremu stranke za izbore.

Nećemo slati poruku preko medija kada i s kim ćemo početi razgovore o suradnji za parlamentarne izbore, no, potpuno je jasno da možemo pregovarati sa strankama centra i ljevice, odgovorio je Grbin novinarima, upitan s kime namjerava pregovarati.

No, upitan jesu li među njima i Socijaldemokrati, njihove dojučerašnje stranačke kolege, kazao je da su mu pregovori s onom strankom koja za SDP govori da provodi holokaust teško zamislivi.

"Ona stranka koja za SDP govori da provodi holokaust, ali dopustimo i da oni vide sa svojom retorikom kuda će i kako će. Ono što ćemo ipak morati uzeti malo više vremena je kako sa partnerom urediti da ovaj odnos funkcionira bolje. Novoizabrano vodstvo odlučit će tko će predstavljati SDP i građane koji su nam dali povjerenje u gradskoj skupštini Grada Zagreba. Izbori će biti kada se za to steknu uvjeti", rekao je Peđa Grbin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon izbacivanja FOTO Viktor Gotovac iz stranke izašao s bistom Tita i poručio Peđi Grbinu: "To je laž"

Za novog, v.d. čelnika zagrebačkog SDP-a Branka Kolarića, Grbin kaže da je pred njim veliki posao kojeg će morati raditi u suradnji sa zagrebačkom organizacijom, a prvo je ne redu razgovor s partnerom u Gradskoj skupštini.

Napomenuo je da ih u Zagrebu čekaju proračun za 2023. i prije toga rebalans proračuna za 2022. a tema o kojoj moraju razgovarati s partnerom je i provođenje odluke o gospodarenju otpadom na području Grada.

Smatra, međutim da će ipak morati uzeti malo više vremena za uređenje odnosa s partnerom kako bi ubuduće suradnja bolje funkcionirala.

Čelnik SDP-a poručio je da svi ljudi u gradskoj organizaciji smatraju da se suradnja u nekom obliku mora nastaviti, ali oblik nastavka suradnje ne ovisi samo o SDP-a nego i o partneru i razgovoru s njima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon prekida sa SDP-om Tomašević: "Ne znam što gradski SDP uopće želi! Neću dozvoliti da me netko ucjenjuje"

Grbin je uvjeren da će na kraju doći do odgovarajuće odluke koja će biti na korist građanki i građana Zagreba za koji je rekao da treba napokon dobiti odgovornu, stabilnu vlast koja će biti u stanju donositi i provoditi odluke.

Gradski odbor je potvrdio i stegovne mjere kojima je isključen donedavni predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac te dvogodišnju suspenziju za njegova izvršnog tajnika Davora Terzića umjesto kojega je za izvršnog tajnika SDP-a za središnju Hrvatsku imenovan Marko Krička.

Na Glavnom odboru u Predsjedništvo SDP-a kooptiran je bivši ministar i aktualni saborski zastupnik Branko Grčić, koji dolazi na mjesto upražnjeno odlaskom Domagoja Hajdukovića u Socijaldemokrate.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene