Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vaš glas

Hrvatsko je napokon u Hrvatskoj: Konačno otvorena cesta koju su čekali 20 godina

Cesta između Čabra i Delnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Cesta između Čabra i Delnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Cesta između Čabra i Delnica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Cesta između Čabra i Delnica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Cesta između Čabra i Delnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Cesta između Čabra i Delnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Cesta između Čabra i Delnica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Cesta kroz Kupsku dolinu u Gorskom kotaru se gradila desetljećima. Danas je napokon selo Hrvatsko spojeno s Hrvatskom.

Nakon više od dvadeset godina čekanja stanovnici Čabra dobili su novu prometnicu dugu tridesetak kilometara koja ih povezuje s Delnicama i autocestom. 

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Poziv - 2 Poziv Domagoja Mikića Na dan im kraj kuće prođe 800 kamiona, a vozači bacaju bočice s urinom: "Svi smo već pred pucanjem"

"Nadam se da će ovi gosti koji će dolaziti nama koristiti novu prometnicu, primjer su i moji rođaci iz Zagreba počeli su koristiti taj pravac, ne prolaze više kroz Gerovo", kaže Branko Pintar, suvlasnik jednog lokalnog OPG-a.

Stanovnici mjesta Hrvatsko koje spada pod Delnice morali su ići kroz Sloveniju kako bi stigli u grad kojem pripadaju.

"Sada ćemo uspostaviti i neke druge kontakte oko odnošenja smeća, komunalija i svih drugih stvari koje su vezane za Delnice", kaže mještanin Hrvatskog Anton Štimac.

"Ja ću doista slikovito reći da je Hrvatsko konačno postalo dio Hrvatske", rekao je gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

A sada bi taj dio Hrvatske trebao i zaživjeti.

"Kupska dolina se otvara na taj način i nakon puno puno godina ona će biti dostupna mnogim turistima i gospodarstvenicima", smatra Davorin Klobučar iz Broda na Kupi.

"Svima nama da će biti ugodniji i bolji život i ja se nadam i priželjkujem da će se dogoditi nekakva revitalizacija života u ovom djelu Hrvatske", kaže gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel.

Na ovoj dionici mijenjali su se izvođači, bilo je problema s odronima pa se dva i pol kilometra ceste gradilo šest godina.

"Dugo godina smo to čekali, ja sam prije dvije godine bio ovdje na gradilištu i imali smo jako lošu situaciju sa prošlim izvođačem", rekao je nadležni ministar Oleg Butković.

Nova prometnica koja vijuga kanjonom Kupe, nadaju se stanovnici, koristit će turistima, a ne mladima koji odlaze u potragu za boljim životom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene