Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije dojave o ostacima kod Senegala

Supruga nestalog hrvatskog pomorca: To je bio njegov let

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Piloti brazilske zrakoplovne kompanije TAM tijekom leta preko Atlantika možda su vidjeli goruće komade olupine francuskog Airbusa koji je nestao s 228 putnika i članova posade, prenose u utorak brazilski mediji pozivajući se na priopćenje TAM-a.

Posada TAM-a 'tijekom leta iz Europe za Brazil vidjela je narančaste bljeskove na otvorenom moru na udaljenosti od oko 1300 kilometara od otoka Fernanda de Noronhe', prenose mediji priopćenje zrakoplovne tvrtke. Fernando de Noronha je udaljen 250 kilometara od brazilske obale. Brazilsko vojno zrakoplovstvo je potvrdilo da je posada TAM-a i njima prenijela informacije te da se zrakoplov brazilske kompanije u tom trenutku nalazio području u kojem se mogao naći i Airbus Air Francea.

Pročitajte i ovo Nestali djed - 1 Bio maskiran u mušketira Muškarca (82) nema gotovo dva mjeseca: Obitelj u očaju zato što je teški bolesnik, a nije popio lijekove Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući

>> Hrvat je pomorac koji je na kobnom letu završio slučajno

'Imamo informacije o tome da je pilot TAM-ovog zrakoplova vidio nekoliko narančastih bljeskova na površini oceana, prolazeći dijelom, kojim je prolazio, ili trebao proći francuski zrakoplov', kazao je glasnogovornik brazilskih zračnih snaga, pukovnik Jorge Amaral. 'Po dolasku u Brazil pilot koji je prijavio što je vidio i tada saznao za nestanak francuskog zrakoplova', objasnio je Amaral.

Francuski mornari vidjeli ostatke u Atlantskom oceanu

Posada jednog francuskog teretnog broda primijetila je ostatke kako plutaju Atlantskim oceanom na području na kojem se vjerojatno srušio nestali zrakoplov Air Francea, javili su u utorak brazilski mediji. Posada Douce Francea vidjela je komade olupine navodno na istom području kod obale Senegala na kojem je pilot brazilske zrakoplovne kompanije TAM možda vidio goruće komade olupine francuskog Airbusa koji je nestao s 228 putnika i članova posade.

Hrvatski pomorac nije slučajno prešao na kobni let

Hrvatski pomorac Z. M. (45) iz sela Kostelja u naselju Grižane, u vinodolskoj općini, među nestalim je putnicima zrakoplova Air Francea koji je jučer nestao nad Atlantikom. Njegova supruga rekla je danas kako je njezin suprug, koji je pomorac već 15 godina, putnu kartu za Air Franceov zrakoplov kupio prije nekoliko dana pa nema riječi o tome da je zakasnio na neki drugi zrakoplov i prešao na kobni let.

Potrazi se pridružio i jedan američki zrakoplov

Brazilsko vojno zrakoplovstvo potvrdilo je da je posada TAM-a i njima prenijela informacije te da se zrakoplov brazilske kompanije u tom trenutku nalazio području u kojem se mogao naći i Airbus Air Francea. Brazilsko zrakoplovstvo i mornarica nastavljaju potragu za Airbusom, a pridružio im se i jedan američki zrakoplov, priopćilo je ministartvo obrane u Rio de Janeiru. U zrakoplovu Air Francea koji je u ponedjeljak na letu od Rio de Janeira do Pariza nestao iznad Atlantika, među 228 putnika i članova posade nalazio se i jedan hrvatski državljanin, potvrdilo je u ponedjeljak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH.

>> 'Vjerujem da mi je suprug živ, zvoni mu mobitel'
 

'Potraga za nestalim zrakoplovom trajat će dok ga ne pronađemo'

Francuski ministar obrane Herve Morin izjavio je u utorak da će potraga za Airbusom A330 Air Francea koji je u noći na ponedjeljak nestao s 228 putnika i članova posade dok je iz Rio de Janeira letio u Pariz, trajati koliko god bude trebalo. 'Potraga će se nastaviti dokle god bude trebalo. Snage su poslane na to područje i bit će na raspolaganju dok bude trebalo', rekao je Morin za radijsku postaju Europe 1. Istaknuo je da su mobilizirane 'sve raspoložive pomorske i zračne snage'. 'Najsuvremeniji zrakoplovi i posebno obučeni piloti' nadlijeću to područje i 'zasad ništa nisu pronašli', rekao je.

'Narančasta svjetlost o kojoj govori pilot zasad je samo pretpostavka'

Što se tiče narančaste svjetlosti koju je vidio brazilski pilot na području gdje je, kako se nagađa, zrakoplov pao, 'riječ je o pretpostavci koja nije potvrđena', kazao je. Morin je u svezi s uzrocima nesreće rekao da se 'moraju ispitati sve mogućnosti'. 'Nemamo pravo unaprijed odbaciti mogućnost terorističkog čina, jer je terorizam najveća prijetnja za sve zapadne demokracije', istaknuo je. 'No, danas nemamo baš nikakvih naznaka koje bi nam omogućile da potvrdimo kako je to uzrok nesreće', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene