Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bolnice štede na obdukcijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavan niz liječničkih pogrešaka aktualizirao je pitanje kako sankcionirati liječnike i pacijenatima nadoknaditi štetu zbog nesavjesna liječenja. Ministarstvo još nije ponudilo odgovore na nastale probleme, a već se pojavio drugi.

Smrt svake osobe u bolnici, prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, mora se pojedinačno analizirati na stručnom kolegiju. Ako uzrok smrti nije jasan, obavlja se obdukcija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Vili Beroš Odgovorio Gradu Zagrebu Sve bolnice postaju državne, Beroš tvrdi da se ne radi o političkoj odluci već o brizi za pacijente

Hrvatske bolnice, stjerane u koštac s proračunom, odlučile su srezati troškove tamo gdje se najmanje vidi, na obdukcijama.

Odgovorni iz Ministarstva ne žele komentirati navode kako se radi o bolnicama u manjim mjestima. Jedna obdukcija može stajati i do 10.000 kn. Za manje bolnice je to veliki novac koji rađe potroše na kupnju lijekova i plaćanje režija.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene