Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Kuhao je za predsjednike, pokušao oboriti Guinnessov rekord i pomaže osobama s invaliditetom: "Njih 90 posto danas je trajno zaposleno"

Aktualno Galerija Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 2 Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 1 Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 3 Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 3 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 4 Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 5 Galerija 1/6 >>
Osobama s invaliditetom želi dati osjećaj sigurnosti, vrijednosti i samopoštovanja. Priprema ih za tržište rada, druže se vikendima, brine o njihovoj budućnosti. Vedran Habel je naša Bolja Hrvatska.

"Smatram da bi svatko od nas trebao dobiti priliku da iz sebe izvuče maksimum", riječi su Vedrana Habela. On je chef, kuhao je za predsjednike, a nudile su se i ponude iz inozemstva.

Diplomirani ekonomist sada već 14 godina drži kuharske radionice i priprema za tržište one kojima rijetko tko daje priliku. "Kad god mi dođe teško onda radim s tom predivnom djecom ili s odraslima. Invaliditet ne možeš birati na dan, dva, mjesec ili godinu dana", istaknuo je Habel.

"Evo zaposlio sam se. Udruga mi je puno pomogla. Maksimalno sam se trudio. O kuhanju sam naučio puno kad sam bio kod njega. Prijatelji smo od kad sam ja tu", rekao je bivši štićenik Viktor. Stotine polaznika učilo je u ovim prostorijama. Pristup - uvijek individualan.

Pročitajte i ovo Užasni uvjeti na Šalati Lokve, kutije... VIDEO Otac objavio u kakvim uvjetima njegovo dijete čeka RTG na Šalati: "Da svaku kunu za doprinos zapalimo, bila bi bolje iskorištena"

"Pokažu neke svoje afinitete i u tom smjeru im pokušamo maksimalno otvoriti oči. Njih 90 posto danas je trajno zaposleno i radi", pohvalio se Habel. Organiziraju i gastro natjecanje "Amorova žlica" za osobe s invaliditetom, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Pročitajte i ovo Provjereno: Osobe s invaliditetom - 1 PRIČA PROVJERENOG Ponižavajući, sramotan, skandalozan: Novi zakon čekali su 16 godina, a ni njime nisu dobili ravnopravnost

Vedran je pokušao oboriti i Guinnessov rekord. S kolegom je kuhao 60 sati - iz humanitarnih razloga. Još ne znaju jesu li u tome uspjeli - no kaže - manje je važno. "Ako će to pomoći nekom djetetu - da mu osigura školovanje, neka se odma javi neki kuhar pa idemo obarati rekord. Nema uopće problema", rekao je Habel.

Sljedeći izazov je šestomjesečni izlet. Kroz europsko gastronatjecanje osoba s invaliditetom proputovat će čak 27 zemalja! 

Više o Vedranu Habelu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene