Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigli i stručnjaci

VIDEO Nevjerojatan prizor u zaleđu Rijeke! Neobični gost iznenadio mještane: "Bila sam malo uznemirena"

Nevjerojatan prizor u zaleđu Rijeke. Bjeloglavi sup sletio je u dvorište obiteljske kuće u Viškovu. Susjedi presretni, ali pribrani. Pozvani su stručnjaci i još jedna jedinka ove zakonom zaštićene ptice grabljivice je spašena.

Prizor koji oduzima dah - na samo nekoliko metara udaljenosti bjeloglavi sup u letu među šumom krovova.

Odmor je pronašao na jednom zidu i iznenadio susjede. "Kada je tu stigao, ja sam mislila da je možda orao s nekom hranom. Bila sam malo uznemirena zato jer nije normalno da bude ovako daleko od Cresa", ispričala je Anđelka iz Viškova.

Pozvani su stručnjaci, a iscrpljeni sup s Viškova zbrinut je u oporavilištu na Cresu. Detaljne analize o dobi i spolu - još se čekaju.

Pročitajte i ovo Projekili ispaljeni na Izrael Iz minute u minutu Šire se sukobi na Bliskom istoku: Na Izrael iz smjera Sirije ispaljeni projektili, stigao odgovor Izraelaca

Pročitajte i ovo Rezultati glasanja Aktualna tema Kakva je hrvatska reakcija prema Crnoj Gori? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

"Novopronađena ptica nazvana je Halubjan, na sebi nije imala prsten po kojem bismo mogli znati iz koje je države doletjela te možemo samo nagađati radi li se o hrvatskoj ptici ili iz Španjolske, Grčke, Italije, Francuske ili neke druge države", rekao je Tomislav Anić, stručni suradnik JU Priroda.

Kako je to izgledalo, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Katarine Jusić Mezga.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene