Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznata i svota

Nakon krađe željeza dobio otpreminu: HDZ-ovcu se čak i otkaz isplatio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Turković ostao je bez posla nakon što je ukinuto mjesto savjetnika ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Karlovačke županije.

Stjepan Turković, bivši član HDZ-a osumnjičen za pokušaj krađe armature s gradilišta Hrvatskih cesta u Karlovcu dobio je otkaz nakon što je ukinuto mjesto savjetnika ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Karlovačke županije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu

"Upravno vijeće Županijske uprave za ceste na sjednici održanoj 23. kolovoza 2022. donijelo je Odluku o izmjeni unutarnjeg ustroja ustanove koja je stupila na snagu protekom roka od 8 dana. Tako je, između ostalog, donesena odluka o ukidanju radnog mjesta-savjetnik ravnatelja, iz organizacijskih razloga", izvijestio je predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Ivan Ćupor, piše KAportal.

Sukladno tome, donesena je Odluka o poslovno uvjetovanom otkazu za radnika koji je bio zaposlen na radnom mjestu savjetnik ravnatelja.

Uhvaćen u pokušaju krađe

"Temeljem Zakona o radu, poslodavac je obvezan radniku kojemu je uručen poslovno uvjetovani otkaz isplatiti otpremninu. U konkretnom slučaju radniku će biti isplaćena otpremnina u iznosu od 32.500 kuna, što je iznos koji se, sukladno poreznim propisima, može isplatiti kao neoporeziv, poručili su iz ŽUC-a.

Policija je Turkovića i njegova sina u srpnju uhitila u pokušaju krađe armature s gradilišta obilaznice u Karlovcu. Nakon toga je Turković istupio iz HDZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene