Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto tri trake - samo dvije

Pametna regulacija ili improvizacija? Zagrepčani podijeljeni oko novog prometnog rješenja, ali pravi kaos tek se očekuje

Aktualno Galerija Dino Goleš Dino Goleš Foto: DNEVNIK.hr Biciklistička staza u Deželićevoj - 2 Biciklistička staza u Deželićevoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr Biciklistička staza u Deželićevoj - 5 Biciklistička staza u Deželićevoj - 5 Foto: DNEVNIK.hr Biciklistička staza u Deželićevoj - 4 Biciklistička staza u Deželićevoj - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Biciklistička staza u Deželićevoj - 3 Galerija 1/6 >>
U centru Zagreba na jednoj od frekventnih ulica - Prilazu Gjure Deželića na snazi je nova regulacija prometa koja je podijelila građane. Umjesto tri trake na Zelenom valu sada su dvije, a treća je otišla u korist biciklista i pješaka. U jutarnjim i popodnevnim satima svi očekuju velike gužve i ulicu već izbjegavaju dok biciklisti ističu - ovo je odlično, ali dionica je prekratka.

"Nije još dobro dok se sve skupa ne poveže jer nije cilj imati kilometar staze pa se kilometar snalaziti, ali dobro je uređen. Vidim da su negativna mišljenja, ali ovo je budućnost, moramo se naviknuti na ove stvari", smatra Kruno.

Vlatka smatra da je nova situacija - užasna. "Blokira se za ulijevo skretanje. Totalno nepotrebno", ističe.

Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš javio se iz centra i pokazao spornu prometnu traku na cesti koja vodi put centra.

"Nema gužve, prilično je prohodno. No, ujutro kada se ide prema poslu bude pravi krkljanac. Pritužbe stižu u našu redakciju. Pravi test je u ponedjeljak kada počinje nova školska godina", izvijestio je.

Istaknuo je da su na nekim dijelovima spuštena parkirna mjesta na cestu, zbog čega je izgubljena jedna traka. "Na pločniku je druga traka koja vodi put zapada. Neki se još nisu priviknuli pa tako imamo automobile koji su na biciklističkoj stazi", kazao je Goleš. Dodao je da su na stazi i - kante za otpad.

"Pravi test je u ponedjeljak kada počinje nova školska godina", rekao je. Tim gore što bi velika gužva mogla biti i na Mostu slobode zbog radova.

Što se tiče biciklističke infrastrukture, aktualna gradska uprava je u predizbornoj kampanji naglašavala da želi maknuti automobile iz centra.

"Ovo je možda, uz staru Vlašku, prvi opipljivi događaj, ali treba biti pošten i podsjetiti da je ova vlast govorila kako je prošla to radila jako loše i da se radilo o improvizaciji. No, ni ovo sve skupa nije daleko od improvizacije", zaključio je Goleš.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene