Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dva tjedna štrajka

Odgojiteljice rezignirane: "Najteže je bilo kad smo morale izlaziti na stražnje dvorište koje je zapravo odlagalište otpada"

Aktualno Galerija Bruna Papić, novinarka Nove TV Bruna Papić, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed djelatnica biogradskog vrtića - 1 Prosvjed djelatnica biogradskog vrtića - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed djelatnica biogradskog vrtića - 2 Prosvjed djelatnica biogradskog vrtića - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed djelatnica biogradskog vrtića - 3 Prosvjed djelatnica biogradskog vrtića - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Prosvjed djelatnica biogradskog vrtića - 4 Galerija 1/6 >>
Djelatnica biogradskog dječjeg vrtića nakon dva tjedna štrajka organizirale su prosvjed u nadi da će od gradonačelnika dobiti kakav odgovor. Više detalja u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Brune Papić

Odgojiteljice dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić u Biogradu na moru, održale su prosvjed ispred gradske uprave. Okupilo ih se više od sto, iz svih dijelova Hrvatske. Traže usklađivanje plaća prema novoj Uredbi o koeficijentima i kolektivni ugovor.

Reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić saznala je što očekuju od nadležnih tijela. 

"Danas sam tužna zato što nisam s odgojiteljicama koje su unutra", rekla je Ana Došen, odgojiteljica koja je dobila mjeru isključenja s rada. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama na Gulašijadi Užasna nesreća kod susjeda: Dijete (4) upalo u kotao u kojem se kuhao gulaš

Objasnila je i kako je to izgledalo prije nego što je dobila isključenje.

"Dok nismo dobili mjeru, teško nam je bilo, teško nam je i sada. Najteže je stvarno to što je dostojanstvo povrijeđeno. Stajati tamo u toj maloj sobi, nas 19, i onda odluka da ne možemo izlaziti ni na dvorište nego na stražnje dvorište koje je zapravo odlagalište otpada i parking", nadodala je Došen. 

Nadalje je objasnila koliko su trenutno odgojiteljice plaćene. 

"Plaće su trenutno, ovisno naravno o stručnoj spremi i iskustvu, otprilike 1070 eura. Toliko plaću ima kolegica koja ima 23 godine iskustva", rekla je Došen. 

Gradonačelnika Ivana Kneza - ponovno nisu dočekale, ali su ih dočekali transparenti kao tihi kontra prosvjed na kojima se proziva predsjednica Sindikata kako obmanjuje javnost i odgojiteljice.

Pročitajte i ovo Naselje Sevid "Očajni smo!" "Ovo je postalo neizdrživo": Priključeni su na vodovod, vode nema, a institucije peru ruke

"Mi ga očekujemo, ali za razliku od gradonačelnika Vrsara koji je najavio sastanak za petak ili gradonačelnice Slunja koja je imala ipak neke pokušaje razgovora sa sindikatom, mi za sada ništa od toga nismo imali", rekla je Došen te nadodala da se prosvjed nastavlja. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene