Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemiri u stranci i dalje traju

Čime se bavi šef opozicije? Neki smatraju da bi se umjesto stanja satire trebao primiti gospodarskih pitanja

Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Percepcija najvećih problema u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Šef oporbe Davor Bernardić posljednjih se dana na društvenim mrežama bavi i borbom protiv cenzure, no mnogi se pitaju: Jesu li to najveći hrvatski problemi?

"Cenzura je tortura", i manifest za slobodu satire neke su od posljednjih stvari koje je šefa SDP-a objavio na svom profilu na Facebooku. Ivo Jelušić, koji Bernardića uglavnom brani, smatra da bi se Bernardić naglasak trebao staviti na druga pitanja.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

"Ja bih uvijek da ta pitanja otvara drugi ešalon u stranci, a da predsjednik otvara gospodarska i socijalna pitanja. Nije pogriješio, ali nije bilo dobro koordinirano", rekao je Jelušić.

Prvo je premijeru Plenkoviću postavio pitanje "Di su pare?", a posljednjih je dana mnoge zbunio pitanjima tko je bolji: Ante Tomić ili Douglas Adams? Oliver Frljić ili John Oliver?

"Naš zadatak je boriti se protiv svakog oblika cenzure u Hrvatskoj, protiv svakog oblika zamagljivanja stvarnosti lažnim vijestima, dok građani u Hrvatskoj sve teže žive", objasnio je u subotu Bernardić.

Bi li se šef opozicije trebao baviti drugim problemima?

Bernardićev kritičar Mirando Mrsić misli da se šef opozicije, što on i sam želi postati, treba baviti drugim problemima.

"Zatvara se rafinerija u Sisku, a ima i problema u zdravstvenom i mirovinskom sustavu. Imamo 300 tisuća blokiranih.

Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Percepcija najvećih problema u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Zbog pada rejtinga, Bernardić je angažirao i PR savjetnika Sinišu Jagodića, koji je radio za Zdravka Mamića, ali i bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

"Predsjednik stranke, kao i njezino Predsjedništvo, na konvenciji će morati podnijeti račune. Na njoj će ili dobiti povjerenje ili nepovjerenje", rekao je Mrsić.

Jedan pokušaj stranačkog puča Bernardić je već preživio. No nemiri i dalje traju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene