Laboratorij, ilustracija
Laboratorij, ilustracija Foto: ALEX HALADA / AFP

Devetogodišnji dječak iz Srbije prebačen je u Italiju zbog virusa nepoznatog porijekla. Trenutno se nalazi u bolnici u Bergamu gdje će liječnici procijeniti hoće li dječaku trebati transplatacija jetara.


Devetogodišnji dječak iz Srbije hitno je prebačen u bolnicu u Italiji zbog virusa nepoznatog porijekla. Liječnici u Bergamu trebali bi procijeniti hoće li mu biti potrebna transplatacija jetre.

Prethodno je liječen na Institutu za majku i dijete, a gastroenterologinja i šefica Odjela hepatologije u toj instituciji Ivana Kitić za RTS je potvrdila kako je stanje djeteta stabilno.

"Njegovo opće stanje je dobro. Trenutno se rade dodatne analize kako bise procijenila potreba za transplatacijom jetre", potvrdila je Kitić.

Laboratorij Panika u osnovnoj školi: Više od 500 učenika zaraženo misterioznim virusom, među simptomima se dva posebno ističu

Hitna pomoć, Velika Britanija Potvrđen slučaj rijetke vrste boginja: Simptomi uključuju glavobolju, groznicu, bol u mišićima...

Osvrnuvši se na simptome koji ukazuju na zarazu ovim virusom, doktorica Kitić upozorila je da se radi o visokoj temperaturi, proljevu, povraćanju i osjećaju mučnine.

"To su opći simptomi i pojavljuju se kod različitih bolesti. Međutim, ono što je karakteristično kod zaraze ovim virusom jest žutilo bjeloočnice", upozorila je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju