Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljena intenzivna ulaganja

Banožić: "Hrvatska vojska stoji rame uz rame velikim vojnim silama"

Mario Banožić
Mario Banožić Foto: Darko Tomas/Cropix
Ministar obrane Mario Banožić uputio je u subotu čestitku povodom 14. godišnjice članstva Hrvatske u NATO savezu poručivši kako se intenzivno ulaganje u obranu nastavlja, a Hrvatska vojska pokazuje da stoji rame uz rame s velikim vojnim silama, priopćio je MORH.

Hrvatska vojska u posljednjih 14 godina dokazala je kako stoji rame uz rame s velikim vojnim silama, a naše vojnikinje i vojnici u NATO-ovim vođenim misijama, operacijama i aktivnostima dokazuju svoju izvrsnost, profesionalizam i spremnost za nošenje i s onim najzahtjevnijim zadaćama, naglašava ministar obrane Mario Banožić, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Rafalei u Hrvatskoj povijesni prelet VIDEO Snimka iz kokpita: Pogledajte kako su piloti iz Rafalea pozdravili hrvatske građane! Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Ulazak Hrvatske u NATO bio je, ističe: "Ostvarenje jednog od najvažnijih vanjskopolitičkih i sigurnosnih ciljeva od osamostaljenja i zato danas s ponosom možemo reći kako smo ostvarili sve ono za što su se borili i u što su vjerovali naši hrvatski branitelji."

"Suočeni s brojnim izazovima, podsjetili smo se što nam sve kolektivna sigurnost omogućuje i koliko bismo se za vrijeme Domovinskog rata lakše suočili s izazovima poput ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti, a koji su nam ostavili velike ratne štete i velik broj stradalih i nestalih", naglašava Banožić.

Najavljuje da će se intenzivno ulaganje u obranu nastaviti kako bismo se pokazali odgovornima u brzim i mijenjajućim međunarodnim odnosima s brojnim sigurnosnim ugrozama.

"Smatramo kako samo snažan, čvrst, pouzdan i interoperabilan partner i saveznik može pridonijeti Savezu i njegovim ciljevima", zaključuje ministar obrane Mario Banožić u čestitki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene