Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a stigao je pred novinare. Osim o mjerama kojim Vlada planira pomoći građanima, komentirao je i nove afere.


Najavio je mjere koje će Vlada donijeti kako bi pomogla građanima podnijeti divljanje cijena energenata

Vezani članci Andrej Plenković u Ukrajini - 3 Godišnjica oslobođenja Buče: Plenković stigao na sastanak u Kijevu u potpunoj tajnosti Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Plenković: "Novi paket mjera bit će usvojen u ožujku, a stupit će na snagu 1. travnja"

"Sutra u 10 otkrit ćemo detalje", rekao je, ali nije htio komentirati ono što je već procurilo u medije. 

"Nemam pojma što je objavljeno. Ništa službeno neće biti objavljeno do sutra u 10. Vi čitajte iscureno. Ja predlažem i vama i svima koji su zainteresirani da sutra ujutro u 10 gledaju na televiziji prezentaciju", odgovorio je. 

Komentirao je i najnoviju aferu, ona koja se tiče ministra Tomislava Ćorića. Domagoj Validžić, bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša navodno je istražiteljima rekao da je upravo ministar Ćorić tražio da pogoduje investitorima u aferi vjetroelektrane.

"Ministar Ćorić bio je ovdje prije sat vremena, dao je izjavu. Ta pabirčenja koja izlaze iz istraga su tako mali ficleki od informacija da ne zavređuju nikakav komentar, rekao je.

"Što tko u različitim iskazima govori je nešto što ja ne želim komentirati. Tema je otvorena prije pet sati, on se tu pojavio za dva sata", rekao je.

Nije moglo proći ni bez pitanja o skupoj obnovi podruma koji koristi Zvonimir Frka-Petešić. Podrum ima i WC i kupaonu. Novinari su Plenkovića pitali je li to neophodno.

"Ne znam. Ljudi svakako uređuju svoje podrume. Nemam pojma. Nisam bio u njegovom podrumu. Ja se nadam da će Državne nekretnine sve pojasniti. Ta hajka, haranga, besramna orkestrirana hajka koja traje već mjesec dana jedna je od glupljih, iritantnijih i zločestijih pojava u medijskom internetskom prostoru kojeg ja pratim već 50 godina", smatra. Na pitanje je li se novac mogao bolje potrošiti, odgovara da to treba pitati Državne nekretnine.

"Ne znam čija je to tema. Samo ja odlučujem o tome. Nitko drugi", komentirao je i nagađanja o sudbini ministra Marija Banožića.

Radimir Čačić jučer je rekao da, što se tiče njega, Banožić već sutra može otići. 

"Razgovarali smo danas o tome na koaliciji. Rekao je da se ispričava i da neće više. Direktno sam mu rekao da ako je netko partner, ponaša se kao partner. Ako je netko kao oporba, ponaša se kao oporba. To je vrlo jasno", zaključio je Plenković.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju