Obavijesti Video Pretražite Navigacija
s 21 na 6 posto

Zbog velikog rasta cijena energenata: Jedna europska zemlja drastično će srezati PDV na struju da bi zaštitila potrošače

Belgija će drastično srezati PDV na struju da bi zaštitila potrošače, a usto će građanima podijeliti čekove na 100 eura i proširiti program socijalnih cijena.

Belgijski premijer Alexander De Croo najavio je da će od početka ožujka do početka srpnja PDV na struju umjesto 21 posto smanjiti na šest posto.

Pročitajte i ovo Poskupljuju domovi za starije - 3 Mira ni u mirovini Novi udar na džepove najranjivije skupine građana: "Ja neću moći, mene je pogodilo" Slika nije dostupna čeka se odluka Hoće li Vlada "spasiti" građane? Ako ne smanje PDV - računi za plin uvećat će se za oko 3700 kuna

Također, vlada će građanima podijeliti čekove na 100 eura i proširiti program socijalnih cijena. Cijeli paket pomoći, vladu bi trebao stajati oko 1,1 milijardu eura.

"Socijalna stopa, koja danas iznosi između 700 i 800 eura zimi za 20 posto svih Belgijaca koji imaju na nju pravo, ta socijalna stopa produljit će se tijekom drugog kvartala. Mjera smanjenja PDV-a na električnu energiju, ovisno o veličini računa je pomoć u iznosu od 600 do 100 eura", rekao je. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene