Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni praznik

Plenković o plinu i opet opleo o Milanoviću: "Ne poštuje ni zakone države kojoj je predsjednik"

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u četvrtak kako je Dan državnosti "najvažniji praznik" te prozvao predsjednika Milanovića koji ni ove godine ne sudjeluje na obilježavanju.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je u povodu obilježavanja Dana državnosti dao izjavu medijima. Čestitao je Dan državnosti rekavši kako je to najvažniji praznik, "dan koji utjelovljuje višestoljetne težnje hrvatskog naroda za svojom državom".

Pročitajte i ovo Zgrada Hrvatskog Sabora povijesni dan Hrvatska danas slavi Dan državnosti: Znate li što obilježavamo?

Upitan jer mu tužno što predsjednik države Zoran Milanović ni ove godine ne sludjeluje u obilježavanju kazao je kako to nije tema za njega.

"To je više tema za komentatore i analitičare, ako netko ne obilježava dan države kojoj je predsjednik znači da ne poštuje ni njene zakone ni ključne dane. Onda se ne treba čuditi da krši Ustav u vrijeme parlamentarnih izbora", rekao je Plenković.

Dodao je da je Dan državnosti za sve.

"Onaj tko dođe i pokaže poštovanje, poštuje hrvatske zakone i ključne dane. Onaj tko ne dolazi i ne poštuje, taj iskazuje prijezir prema ključnim danima koji su zakonom definirani", rekao je.

Pročitajte i ovo Susret Milanovića i Plenkovića Kao stranci FOTO Ovo je bilo neugodno! Pogledajte kako je prošao susret Milanovića i Plenkovića

Pročitajte i ovo Zoran Milanović priopćenje ureda predsjednika Oglasio se Milanović o stupanju na dužnost Ivana Turudića: "Hrvatsko pravosuđe ušlo je u mračno razdoblje"

Na pitanje hoće li biti službenog poziva prema oporbi koja je ranije govorila kako bi se na takav sastanak odazvala, Plenković je rekao da je poruka prema njima ista kao i nakon izbora 2020.

"Oni su tada dolazak u Banske dvore s gnušanjem odbili", podsjetio je i naglasio da je trenutno najvažnija kampanja za predstojeće europske izbore.

O opskrbi plinom u Zagrebu

Komentirao je i odluke o opskrbi plinom u Zagrebu.

"Ovdje su neki drugi ljudi u odnosu na GPZ dali povoljniju ponudu i mislim da je svima jasno iskomunicirano, i sama HERA je svojim priopćenjem, da je to bio jedan širi poziv. Imamo sad situaciju u kojoj je riječ o gradu Zagrebu i mene zanima tko će me opskrbljivati plinom kao građanina Zagreba", rekao je Plenković.

"A što se tiče Međimurje plina, većinski vlasnik je Čakovec ili Međimurska županija. Nitko od njih nije u HDZ-u", rekao je komentirajući izjavu gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića koji je ranije rekao kako je riječ o političkoj igri i da iza svega stoji HDZ-ov koalicijski partner HNS

Pročitajte i ovo Ilustracija Planirajte na vrijeme Kako rade trgovine na Tijelovo i Dan državnosti: Provjerite gdje ćete u četvrtak moći u kupovinu

Predsjednik Vlade poslijepodne će u Zagrebu prisustvovati programu u Rekreacijsko-sportskom centru na Jarunu gdje će obići taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga. Nazočit će i pokaznim vježbama Hrvatske vojske i policije te letačkom programu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Obilježavanje Dana državnosti završit će svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene