Reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović analizirala je slučaj ministrice EU fondova Gabrijele Žalac koja je sudjelovala u nesreći u Vinkovcima. Ministrica je vozila bez valjane vozačke dozvole.

Galerija


"Iz Vlade su poručili kako za ministricu neće biti sankcija. Kažu, to što joj je istekla vozačka dozvola tek je prometni prekršaj koji je ministrica platila na licu mjesta. Sama ministrica mi je kazala da nije imala pojma da joj je istekla vozačka dozvola, dok ju policajac, na licu mjesta nije priupitao da mu pokaže dokumente", kaže Tandara Knezović i dodaje kako je činjenica da se to svakome može dogoditi.

Vezani članci Andrej Plenković Andrej Plenković najavio da će se na parlamentarnim izborima kandidirati u prvoj izbornoj jedinici Jerko Trogrlić, stručnjak za odnose s javnošću, i Sabina Tandara Knezović Komunikacijski stručnjak o odnosu Milanovića i Plenkovića: "Vrijeme je da izađu iz 3.b razreda i da se ponašaju dostojno funkcija"

"Olakotna okolnost ministrici je to što nije brzo vozila, što nije bila alkoholizirana, što je dijete izletjelo. S druge strane, ono što joj nije olakotna okolnost je to što je ministrica hodala s nevažećim dokumentom.

Ona je ministrica, ona je prva, ona je ta koja donosi zakone i propise, ona je ta koja drugima govori na koji način treba raditi i postupati i ona je ta koja mora biti svijetli primjer svima ostalima u zemlji.

S druge strane, nije bilo za očekivati da će iz Vlade doći neka žustrija reakcija. Niti dosadašnje Vlade nisu sankcionirale svoje ministre i kada su bili u puno težim situacijama nego što je ministrica Žalac.

Svi se vole pozivati na europski duh i europska pravila, pa i premijer Plenković, no u ovakvim situacijama taj duh nestane", naglasila je Tandara Knezović.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Policija objavila detalje nesreće, ministrica vozila s nevažećom vozačkom dozvolom. Očevidac: ''Vidio sam je, bila je u šoku''

Incident u Šibeniku: Nacistički i ustaški grafiti osvanuli na spomeniku antifašistima