Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U nesreći teško ozlijeđeno dijete (10)

Policija objavila detalje nesreće, ministrica vozila s nevažećom vozačkom dozvolom. Očevidac: ''Vidio sam je, bila je u šoku''

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac gošća Dnevnika Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV) - 2
Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac gošća Dnevnika Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac gošća Dnevnika Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac gošća Dnevnika Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Gabrijela Žalac (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Policija je objavila nove detalje nesreće u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac. U priopćenju je navedeno kako ministrica nije imala valjanu vozačku dozvolu. U nesreći je teže ozlijeđeno 10-godišnje dijete.

Ministrica EU fondova Gabrijela Žalac sudjelovala je u prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijeđeno 10-godišnje dijete. Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je kako je ministrica u ulici Ćirila i Metoda u Vinkovcima naletjela vozilom na dijete koje je prelazilo cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Dijete je prevezeno u bolnicu u Vinkovcima odakle je zbog prijeloma desne potkoljenice prebačeno u bolnicu u Osijeku. Radi se o desetogodišnjoj djevojčici koja je uspješno operirana i izvan je životne opasnosti. Liječnici procjenjuju da će se u potpunosti oporaviti za 4 do 6 tjedana.

Policija je objavila detalje nesreće. Naveli su kako je ministrica vozila bez valjane vozačke dozvole, ali nije bila alkoholizirana.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

"Očevidom prometne nesreće koja se dogodila oko 10 sati u Vinkovcima, u ulici Sv. Ćirila i Metoda, utvrđeno je kako je osobnim vozilom „Peugeot 308“, vinkovačkih registracijskih oznaka, upravljala 40-godišnjakinja iz Vinkovaca.

Do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete.

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je kako je dijete teže ozlijeđeno te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja. Nad 40-godišnjakinjom je na mjestu događaja izvršeno alkotestiranje te nije utvrđena prisutnost alkohola (0,00 g/kg).

S obzirom da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika", navela je policija u priopćenju. 

Očevidac nesreće: "Bila je u šoku"

Očevidac nesreće Zoran Goman rekao je kako je ministrica bila izvan sebe u trenutku nesreće. "Vidio sam gospođu Žalac koja je bila s policijom u kombiju. Žena je izvan sebe bila. U šoku. Vidjelo se na licu. Žao mi je, znam kako se osjeća i ja sam vozač, naravno da ovuda oprezno vozim i ona je oprezno vozila", rekao je Goman.

Želimir Orkić, doktor u KBC-u Osijek, rekao je kako je ozlijeđena djevojčica u dobrom općem stanju te kako neće imati teže posljedice.

"Djevojčica je izvan životne opasnosti, adekvatno zbrinuta. Kod nas je došla u subotu oko 13 sati. Radi se o ozljedi  prijeloma desne potkoljenice. Zbrinuta je, svjesna je svega i neće imati teže posljedice", rekao je doktor.

Djevojčica se dobro oporavlja

Djevojčica je operirana u subotu iza 18 sati, a doktori kažu kako je zahvat prošao u redu i kako se pacijentica oporavlja dobro. Kažu, povreda je slična padu s bicikla ili povredi na nogometnoj utakmici. Istaknuli su i kako djeca u toj dobi nakon ovakve operacije prođu bez posljedica, te da oporavak traje 4 do 6 tjedana.

Aktualno Zbog poštivanja zakona: Liječnicima gotovo svakodnevno prijete pacijenti ili njihovi odvjetnici +0 Puška i stetoskop/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Zbog poštivanja zakona: Liječnicima gotovo svakodnevno prijete pacijenti ili njihovi odvjetnici 1/1 >>

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene