Obavijesti Video Pretražite Navigacija

300 posto više napada na policajce ove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porast fizičkih napada na policajce bilježi se kod asistencija kolegama za 50 posto, dok je više fizičkih napada na policajce tijekom dovođenja prijestupnika u Jedinicu za prepratu i zadržavanje povećan za čak 300 posto.

Posljednji takav napad na policajca dogodio se u četvrtak u Splitu, kada je uhićenik uhvatio za vrat policajca koji ga je vozio u postaju, što je rezultiralo lakšom prometnom nesrećom, piše današnji Vjesnik.

Pročitajte i ovo Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora" Američki borbeni zrakoplov oglasio se Biden Amerikanci počeli osvetničke napade na militante u Iraku i Siriji, pristižu prve vijesti o poginulima i ranjenima

Porast fizičkih napada na policajce bilježi se i kod asistencija kolegama, i to za 50 posto. Naime, kada policajac utvrdi da bi privođena osoba, koja je narušavala javni red i mir, zlostavljala obitelj ili pak kršila propise u prometu, mogla pružati otpor, zatraži pomoć kolega. Takva se asistencija može zatražiti i kod osiguravanja javnih skupova i prosvjeda.

Zabilježen je i porast napada prilikom nadzora prometa, ove godine za 21 posto. No, u crnoj statistici napada na policajce zamijećen je "osjetni" pad napada vatrenim oružjem, i to za 70 posto, kao i hladnim oružjem za 25 posto.

Padom broja napada na policajce vatrenim i hladnim oružjem, u padu su i sredstva prisile. Kao uzroke pada broja napada na policajce vatrenim oružjem, što se kvalificira kao najteže kazneno djelo, u MUP-u ističu policijsko reduciranje posjedovanja ilegalnog i dopuštenog oružja, kao i činjenicu da je velik broj građana dobrovoljno vratio oružje.

Ozlijeđeno 229 građana i 187 policajaca

U napadima na policajce ove je godine lakše ozlijeđeno 56, a teže dvoje građana, dok je 111 policajaca lakše, a četvorica teško ozlijeđena. U svim je postupanjima policije prema građanima ove godine ozlijeđeno 229 građana i 187 policajaca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene