Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ženska tvornica iz Zaprešića

Tvornica čokolade: Sve rade same - od proizvodnje do ambalaže!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakit, lopte, avioni - ali sve od čokolade. Izrađuje ih mala tvornica u Zaprešiću u kojoj svaki kut drže - žene. I superuspješne su - njihovi proizvodi prodaju se i u Kini.

U maloj tvornici čokolade, ženske ruke na dan oblikuju i tisuću komada. Svaku pralinu, kockicu čokolade. Okus zaprešićke čokolade danas se daleko osjeti. Uskoro i u dalekoj Kini. Dogovorena je prva narudžba proizvoda za strano tržište.

Pročitajte i ovo Ilustracija obratite pozornost Državni inspektorat povlači popularnu čokoladu Ilustracija Prasak u Zaprešiću Eksplozija na odlagalištu otpada: Policija istražuje sve okolnosti

'Kriza, situacija u državi i nas je sputavala u poslu, ali ne damo se, prkosimo recesiji', kaže Mihaela Bartolin, direktorica tvornice čokolade Nautilus.

>> Neviđena gužva i naguravanje na otvaranju Festivala čokolade!

U dvije godine u tvornici je posao našlo 18 žena. Tvornici u kojoj žene imaju glavnu i jedinu riječ. 'Što ako se muškarci jave na natječaj? Njih istučemo! Šalim se, naravno. I oni su dobrodošli, ali želimo graditi tvornicu na ženskim rukama', kaže Mihaela.

Sve rade same - od proizvodnje do osmišljavanja ambalaže. Hrvatski slatkiš žele zadržati - hrvatskim. Sve sastojke pronalaze kod kuće. 'Sva punjenja radimo sami. Kuhamo vrhnja, ništa nije umjetno'.

Čokolada od meda iz Slavonije, sa smokvom iz Dalmacije. Gotovo svaki dan u tvornici nastane nova slastica. A narudžbi je sve više.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene