Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Država će svojih 18 posto dionica Plive prodati najboljem ponuđaču, a sva druga nagađanja ne treba uopće komentirati, izjavio je premijer Ivo Sanader na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom danske Vlade Andersom Foghom Rasmussenom.


Sanader je izjavu dao odgovarajući na pitanje novinara je li bio na večeri krajem lipnja na kojoj je dogovorena prodaje Plive američkom Barru i hoće li država 18 posto svojih dionica prodati jedino njima.

Vezani članci Sjednica Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Zbog eura Vlada hitno prodaje udjele u više od 300 tvrtki Slika nije dostupna Barr sve izgledniji pobjednik u utrci za Plivu

"Država će prodati svoje dionice najboljem ponuđaču, a sve drugo je ja mislim potpuno bezvrijedno uopće komentirati. Mogu se samo nasmiješiti na te komentare i priče. Dakle, mi ćemo to pratiti, ne mi nego Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA)."

"Ono što ja želim reći ovdje da je najvažnije da cijeli proces... prodaje 18 posto dionica koje država ima u Plivi bude transparentan, da bude takav da se proda onome tko da najbolju ponudu."

"Budući da HANFA vodi taj proces, nikakve veze nemaju nikakve večere niti susreti s predstavnicima Plive ili sa zastupnicima, niti oni mogu na to utjecati", istaknuo je premijer Ivo Sanader.