Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nijemci godinama slove kao najpoželjniji investitori, no Hrvatskoj baš nisu skloni. Razlog su administrativne barijere i korupcija, koje bi trebalo ukloniti kako bi se povećale njemačke investicije.


Sve je to na sastanku njemačkih i hrvatskih gospodarstvenika istaknuo njemački vicekancelar Phillip Rösler. 'Kad smo razgovarali o tome što je još potrebno, a odnosi se na izravno investiranje i njegovo povećanje, to je osnaživanje hrvatske industrije te izgradnja bolje prespektive za mlade generacije', kazao je.

>> Francuski investitori puni pohvala za Hrvatsku: Poslovna klima je dobra!

Vezani članci Slika nije dostupna Investitori otkrili što im je najveći problem u Hrvatskoj Slika nije dostupna Suđenje Nadanu Vidoševiću počinje u petak: "Ako nešto dobro radiš, možeš završiti na sudu"

Predsjednik HGK Nadan Vidošević rekao je da bi bilo dobro da njemački maloprodajni lanci i njihove potrebe budu nadomjestak za ono što će domaća prehrambena industrija izgubiti izlaskom iz Cefte i ulaskom u Europsku uniju.

'To je jedno od ključnih i najizazovnijih točaka i za ministra gospodarstva, i za cijelu hrvatsku Vladu, i za nas koji radimo u gospodarstvu, jer taj šok može izazvati ozbiljne potrese', kazao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook