Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić nije htio reći od kojih javnih investicija Vlada kani odustati predstojećim rebalansom proračuna. Napomenuo je tek da je riječ o manjem dijelu projekata.


Zbog rušenja kreditnog rejtinga na razinu investicijskog 'smeća', Hrvatskoj se smiješi rebalans proračuna, ili drugim riječima - rezovi. Nakon što ministar financija Slavko Linić nije htio reći kojih će se investicijskih projekata Vlada odreći, mnogo konkretniji nije bio ni potpredsjednik Vlade i ministar europskih fondova Branko Grčić.

>> Linić o bivšoj vlasti: Trošili su k'o najveći pijanci

Od kojih investicija Vlada odustaje?

Vezani članci Branko Grčić Iz SDP-a prozvali stožer da testiraju premalo građana, Beroš im odgovorio: „Neki žele dobiti političke bodove na račun pandemije“ Slika nije dostupna Od srpnja 2015. godine manje plaće za 250 tisuća radnika - Osim ako...

On je u Varaždinu u već prokušanoj maniri hrvatskih političara 'znam, ali vam neću reći' rekao da će rezova biti na manjem dijelu javnih investicija, s obzirom da se u ostale dijelove proračuna zbog suženog prostora, ne može dirati, ali dalje od toga nije išao. Samo je napomenuo kako u 2013. godini rezovi ne bi trebali utjecati na gospodarski rast, a Vlada se i dalje drži prilično ambiciozne projekcije od 1,8 posto.

Poduzetnička zona Kneginec Gornji

Grčić je, inače, u Varaždinu posjetio 80 milijuna eura vrijedno novo postrojenje u sklopu poduzetničke zone Kneginec Gornji, u kojem bi posao uskoro trebalo naći oko 250 ljudi. Obećao je da će Vlada nastaviti s uklanjanjem prepreka investitorima te na taj način pojačati ulaganja i smanjiti broj nezaposlenih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook