Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Može li četveročlana obitelj u Hrvatskoj ni za sto tisuća kuna useliti u vlastitu kuću s okućnicom za manje od godinu dana?


Može ako su se odlučili naseliti u ličkoj općini Perušić.Općina je u suradnji s Vladom pokrenula više od šest milijuna eura vrijedan projekt poticajne stanogradnje. U planu je izgradnja stotinu obiteljskih kuća, a mjesta bi se još našlo, ako se požuri. Do jeseni ovdje će biti prometnice i sva infrastruktura, a to jedva čeka i Nedjeljko iz Slavonije. 'Trenutno sam podstanar što mi sufinancira općina Perušić jer nisam radio dva mjeseca pa sam evo počeo prije mjesec dana pa, izgradnja kreće tako da se nadam da ćemo što prije doći na svoje', kaže Nedjeljko Dominković.

Vezani članci Općina Legrad Svjetski mediji pišu o hrvatskom gradiću koji prodaje kuće za - jednu kunu: Upiti stižu i iz Rusije, Kolumbije, Argentine... Slika nije dostupna Zašto već sedam godina stoje radovi na projektu vrijednom 200 milijuna kuna?

Općina Perušić i država snose sve troškove osim plaćanja izgradnje samih kuća tako da će nove stanovnike kuća stajati oko sto tisuća kuna. 'Kuća i zemljište ostaju u trajnom vlasništvu, postoje neke okolnosti kojima ne mogu otuđivati nekretnine što je i cilj ovog programa da ne bude neke manipulativne djelatnosti nego da jednostavno ti ljudi se skrase, žive i rade kod nas', kaže Krešimir Kreković.

Prvi stanovnici trebali bi useliti u novo naselje u jesen slijedeće godine no mnogi već sada provjeravaju kako napreduju radovi i nestrpljivo zamišljaju svoje nove kuće. Novim se susjedima raduju i starosjedioci kojih je malo ostalo. Stotinjak će mladih obitelji iz cijele Hrvatske za stotinjak tisuća kuna u vlasništvo dobiti obiteljske kuće s petsto do tisuću četvornih metara okućnice i priliku za bezbrižniji život. Već sljedeće jeseni Perušićem će odzvanjati dječji smijeh.