Obavijesti Pretražite Navigacija
Otvorila sajam gospodarstva

Kosor uvjerena da će ova godina biti bolja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je u Virovitici 16. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva poljoprivrede Viro Expo 2011. koji traje do 23. siječnja

Kosor je potom s virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom potpisala Ugovor o darivanju bivše vojarne Virovitica Gradu. Na sajmu Viro Expo sudjeluje 706 izlagača iz Hrvatske i 18 stranih zemalja, a zemlja partner je Makedonija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispeci pa reci VIDEO: Premijerkina gospodarska retorika Slika nije dostupna Premijerka predstavlja Hrvatsku Kosor i 60 šefova država i vlada na beatifikaciji Ivana Pavla II

>> Kosor: Uklonit ćemo prepreke investicijama u gospodarstvo

Otvarajući sajam premijerka Kosor čestitala je gospodarstvenicima na opstanku u protekle dvije krizne godine te izrazila uvjerenje da će ova godina biti bolja o čemu, kako je rekla, svjedoče podatci o rastu izvoza i BDP-a.

Moguće postići veći rast od predviđenih 1,5 posto

Pozvala je sve općine, gradove i županije da učine što je više moguće za gospodarstvo. Ovu godinu ocijenila je povijesnom za Hrvatsku zbog završetka pregovora s Europskom unijom. Najavila je da će do kraja trećeg mjeseca krenuti u život neke od jučer najavljenih investicija. Prema njezinim riječima u ovoj godini moguće je postići gospodarski rast veći od predviđenih 1,5 posto.

Nakon obilaska sajma premijerka Kosor je sa virovitičkim gradonačelnikom Kirinom potpisala Ugovor o darivanju gradu bivše vojarne Virovitica. Zemljište i objekti na više od 400 tisuća kvadratnih metara bivše vojarne vrijedni su ukupno 66 milijuna kuna. Grad Virovitica na prostoru bivše vojarne, uz ostalo, planira sagraditi veleučilišni kampus, katoličku gimnaziju, osnovnu školu sa sportskom dvoranom i termalno-rekreacijski centar.

Premijerka Kosor podsjetila je da je slične ugovore potpisala u Novskoj i Koprivnici te da Vlada nastoji ravnomjerno pomoći svim jedinicama lokalne samouprave bez obzira na političku pripadnost lokalnih administracija. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene