Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je u Virovitici 16. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva poljoprivrede Viro Expo 2011. koji traje do 23. siječnja


Kosor je potom s virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom potpisala Ugovor o darivanju bivše vojarne Virovitica Gradu. Na sajmu Viro Expo sudjeluje 706 izlagača iz Hrvatske i 18 stranih zemalja, a zemlja partner je Makedonija.

Vezani članci Hrvatski paviljon na EXPO-u - 1 EKSKLUZIVNO Pogledajte kako će se Hrvatska predstaviti na najposjećenijoj svjetskoj izložbi: ''To je prilika'' Slika nije dostupna VIDEO: Premijerkina gospodarska retorika

>> Kosor: Uklonit ćemo prepreke investicijama u gospodarstvo

Otvarajući sajam premijerka Kosor čestitala je gospodarstvenicima na opstanku u protekle dvije krizne godine te izrazila uvjerenje da će ova godina biti bolja o čemu, kako je rekla, svjedoče podatci o rastu izvoza i BDP-a.

Moguće postići veći rast od predviđenih 1,5 posto

Pozvala je sve općine, gradove i županije da učine što je više moguće za gospodarstvo. Ovu godinu ocijenila je povijesnom za Hrvatsku zbog završetka pregovora s Europskom unijom. Najavila je da će do kraja trećeg mjeseca krenuti u život neke od jučer najavljenih investicija. Prema njezinim riječima u ovoj godini moguće je postići gospodarski rast veći od predviđenih 1,5 posto.

Nakon obilaska sajma premijerka Kosor je sa virovitičkim gradonačelnikom Kirinom potpisala Ugovor o darivanju gradu bivše vojarne Virovitica. Zemljište i objekti na više od 400 tisuća kvadratnih metara bivše vojarne vrijedni su ukupno 66 milijuna kuna. Grad Virovitica na prostoru bivše vojarne, uz ostalo, planira sagraditi veleučilišni kampus, katoličku gimnaziju, osnovnu školu sa sportskom dvoranom i termalno-rekreacijski centar.

Premijerka Kosor podsjetila je da je slične ugovore potpisala u Novskoj i Koprivnici te da Vlada nastoji ravnomjerno pomoći svim jedinicama lokalne samouprave bez obzira na političku pripadnost lokalnih administracija. (HIna)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju