Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki proizvođač automobila u gubitcima Ford planira prodati svoje britanske luksuzne marke automobila Jaguar i Land Rover, objavili su britanski mediji.


Ford, koji provodi agresivnu kampanju rezanja troškova poslovanja pritisnut snažnim padom prihoda, službeno bi priopćenje o tome trebao dati u idućih nekoliko dana. O svojoj namjeri da proda ta dva luksuzna branda, čijim je izvedbama nezadovoljan, Ford je obavijestio i britanske političare, prenosi BBC.

Vezani članci Ovalni stan u parkingu - 1 Stan u Zagrebu o kojem ovih dana svi pričaju: "Malo je nezgodno ak' si malo popiješ..." Slika nije dostupna Ford na prvom mjestu, Toyoti prodaja pala za 9 posto

Taj je američki automobilski div, treći po veličini svjetski proizvođač automobila, ranije odabrao ulagačke banke Goldman Sachs, Morgan Stanley i HSBC kao savjetnike u prodaji dvaju brandova. Snažan interes Ford očekuje od private equity kompanija, prenosi nadalje BBC.

U ožujku ove godine Ford je prodao brand sportskih automobila Aston Martin za 479 milijuna funti (924 milijuna dolara) poslovnoj grupaciji na čelu s britanskom tvrtkom. U prva tri mjeseca 2007. Ford je zabilježio gubitke u visini 282 milijuna funti. Jaguar i Land Rover kupio je 1989. odnosno 2000.