Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Erste Bank kupila Diners Club

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Erste Bank iz Beča potpisala je ugovor o kupnji 100 posto dionica Diners Cluba Adriatic d.d. (DCA), jedne od vodećih hrvatskih kartičnih kompanija, a konačna kupoprodajna cijena temeljit će se na dobiti u 2006. godini, ali neće iznositi više od 153 milijuna eura, objavila je danas Erste Bank.

Očekuje se da će cjelokupna transakcija biti finalizirana u prvom kvartalu ove godine s obzirom da je kupoprodaja predmet odobrenja regulatornih tijela u Austriji i Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo PR DINERS CLUB Pametniji način plaćanja Slika nije dostupna PROPALO ZIMOVANJE Htjeli na skijanje pa ih nasanjkali: Plaćaju rate za putovanje na koje neće otići

DCA je osnovan 1969. godine kao prva kartična kompanija u Hrvatskoj i do sada je bila u vlasništvu tri fizičke osobe, a zapošljava oko 190 djelatnika.

DCA je drugi po veličini izdavatelj kartica na hrvatskom tržištu s udjelom od 28,9 posto i oko 450.000 izdanih kartica.

Ukupan prihod, uglavnom od kartičnih naknada, iznosio je oko 50 milijun eura u 2005. godini, dok je neto dobit bila 8,5 milijuna eura.

Na dan 31. prosinca 2005. kapital DCA iznosio je 37,6 milijuna eura, a ROE je iznosio 22,6 posto, dok je ukupna aktiva iznosila 131,7 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

Iz Erste Bank ističu da će ta akvizicija imati značajan sinergijski učinak te će rezultirati značajnim porastom prihoda od naknada Erste Bank grupe na području Srednje i Istočne Europe (porast za 10 posto temeljem brojki od 2005. godine).

Kartično poslovanje Erste&Steiermärkische banke u Hrvatskoj (ESB) i DCA zajedno će brojati više od milijun bankovnih kartica.

S novih 140.000 klijenata ukupna baza Erste klijenata u Hrvatskoj povećat će se na oko 740.000 klijenata što čini izuzetan potencijal za prodaju i drugih financijskih proizvoda, naglašavaju iz Erste Bank.

Ističu također kako će snaga Erste&Steiermärkische banke u segmentu poslovanja sa stanovništvom i orijentiranost na rezultate udružena s dobro poznatim brandom i know-howom Diners Cluba Adriatic rezultirati odličnom pozicijom za daljnje povećanje tržišnog udjela i profitabilnosti te dodatnim koristima i pogodnostima za klijente.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene