Sastojci:
- 600 g škarpine
- 2 veće mrkve
- 1 žlica koncetrata rajčice
- 1 glavica crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 stručak peršina
- 2 lovorova lista
- sol, papar
- papar u zrnu
- 3 žlice riže
Priprema:
Škarpinu očistite, operite u hladnoj vodi i stavite kuhati u lonac s hladnom vodom. U vodu dodajte lovorov list i papar i zrnu. Kuhajte dok se škarpina ne skuha. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk, mrkvu te pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta.
Zatim dodajte nasjeckani češnjak, koncentrat rajčice, peršin, rižu, kratko propirjajte i zalijte s temeljcem u kojem se kuhala škarpina. Popaprite i zasolite juhu i kuhajte je dok se povrće, odnosno riža ne skuha.
-
POSTIZBORNA KOMBINATORIKA
Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje
-
Iz minute u minutu
"Jamčim da debatni klub gubitnika neće doći do 76 ruku. Nema šanse": HDZ i DP postigli dogovor ili se neki prerano hvale?
-
rasprava o Kosovu
VIDEO Vučić ponižen na sjednici UN-a, predsjedavajuća ga ušutkala lupajući rukom o stol