Tajni izvor odlučio je progovoriti za Provjereno o uhodanom poslovnom modelu u Petrinji po kojem poslove u gradu dobivaju samo određene tvrtke. Jedna od njih je, kaže, Titan Commerce - tvrtka u vlasništvu sina i snahe petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, osnovana dvije godine nakon što je on zasjeo na čelo grada.

Galerija


"Zna se dvije-tri godine unaprijed tko će što raditi. I da ide javni natječaj, sve se zna. A naravno, izbjegavaju te javne natječaje, idu toliko iscijepati posao da ne ide javni natječaj", kaže čovjek čiji je identitet poznat redakciji Provjerenog.

Vezani članci Gradnja Centra novog života - 2 Hoće li Petrinja moći raditi, a ne samo preživljavati? Punom parom se radi na stambeno-poduzetničkom naselju Val dobrote učenika za sisačke škole - 8 Učenicima iz Petrinje stigle donacije školaraca u Zagrebu: "Bio sam jako sretan jer sam znao da nisam sam i da netko drugi misli na mene“

Nakon potresa, kaže, opseg posla koji spomenuta tvrtka ugovara s gradom sve je veći, pa tako uz građevinske poslove sada uključuje i zaštitnu opremu, maske, usluge prijevoza, usluge rada strojeva i različite adaptacije. A ako nekome postane sumnjivo da baš oni dobivaju poslove, kaže izvor, primijene uhodani model.

"Ako bi sad bilo sumnjivo nama, građanima ili nekome da Titan Commerce dobiva sve poslove, angažiraju neku drugu firmu. Ta druga firma je izvoditelj radova, on je kao podizvođač, a u biti je i izvođač, samo što ne piše da je izvođač", tvrdi izvor.

S ovakvim optužbama ekipa Provjerenog suočila je i samog gradonačelnika Dumbovića, koji je uvjeren da u gradu Petrinji ne postoji korupcija kada je u pitanju dodjela poslova.

"Grad Petrinja nikada, ali baš nikada, i ja kao gradonačelnik nisam potpisao ništa niti dao narudžbenicu za svoju obitelj", tvrdi Dumbović.

Cijelu priču pogledajte u večerašnjem Provjerenom na Novoj TV.

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr