Vatrogasci, ilustracija
Vatrogasci, ilustracija Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Na obiteljskoj kući u Petrovcima kod Vukovara u ponedjeljak oko 5 sati izbio je požar dok je u njoj spavala četveročlana obitelj. Očevidom je utvrđeno da je podmetnut.


Požar su ugasili vatrogasci JVP-a Vukovar, a ozlijeđenih srećom nije bilo. Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je požar podmetnut na drvenom stepeništu pomoćne prostorije, zbog čega je uhićena 35-godišnja žena.

Vezani članci Bankomat Policija objavila fotografiju osobe koju sumnjiče za krađu, ali ona kaže da je počinjena gruba pogreška i ljutito poručuje: "Koja sramota za mene i djecu! Sve ću ih tužiti!" Požar u okolici Šibenika Pao piroman: Uhićen 31-godišnjak zbog podmetanja požara, prijeti mu do pet godina zatvora

Sumnja se da je upravo ona upotrijebila lakozapaljivu tekućinu i otvorenim plamenom izazvala požar, te tako ugrozila živote osoba u obiteljskoj kući.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je kako će protiv 35-godišnjakinje podnijeti kaznenu prijavu te će ona tijekom dana biti predana pritvorskom nadzorniku.

Policija je potvrdila da im je uhićena od ranije poznata i kao počiniteljica i kao oštećenica, počiniteljica zbog nasilnog ponašanja. Požar nije dospio do unutrašnjosti kuće u kojoj je bila četveročlana obitelj, uključujući djecu koja su predškolske dobi. 

Neslužbeno se doznaje da je osumnjičena kuću prodala ljudima koji je navodno nisu isplatili za prodanu nekretninu, ali su uselili neke svoje rođake. Kuća je derutna i bez struje.

Motiv i niz okolnosti se utvrđuju.