Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vozač s 1,3 promila nije pijan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija kazneno je prijavila 38-godišnjeg prometnog policajca zbog sumnje da je krajem rujna u zapisnik o očevidu prometne nesreće upisao da krivac nije pod utjecajem alkohola, iako mu je izmjerio 1,3 promila.

Osumnjičenog prometnog policajca, protiv kojega je pokrenut i stegovni postupak, tereti se da je zapisnik krivotvorio u noći s 27. na 28. rujna na prilazu autoceste Zagreb-Lipovac kod naplatnih kućica Ivanja Reka, gdje je 57-godišnji vozač osobnog automobila "citroen C5", sisačkih registarskih oznaka, skrivio nesreću.

Pročitajte i ovo Prometna policija, ilustracija Tragedija kod Bjelovara Prometna nesreća na obilaznici: U sudaru poginuo vozač traktora Prometna nesreća u Hampovici - 3 dvije osobe ozlijeđene FOTO Policija objavila detalje: 26-godišnjak se bez vozačke dozvole zabio Mercedesom u kuću

U policiji kažu da je njihov kolega protivno pravilima postupanja vozača alokotestirao bez prisutnosti neutralnog svjedoka.

Zahvaljujući krivotvorenom zapisniku 57-godišnji vozač je od
osiguravajućeg društva naplatio štetu na automobilu u iznosu od 47 tisuća kuna.

Osim što je vozaču pomogao da dobije odštetu, osumnjičeni policajac mu je "uštedio" i najmanje 2000 kuna koliko bi morao platiti za vožnju pod utjecajem alkohola te omogućio da ne ostane bez vozačke dozvole najmanje tri mjeseca.

Sumnja se da je policajac imao nekakvu korist od krivotvorenja, no policija to za sada u kriminalističkoj obradi nije utvrdila.

Policajac je kazneno prijavljen za zloporabu položaja i ovlasti i
krivotvorenje službene isprave, a 57-godišnjak za poticanje na zlouporabe i krivotvorenja isprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene