Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreni plamen

Novi detalji tragedije u Marofu: U požaru u bolnici preminuo muškarac (48), planulo u sobi, vatra se proširila na krevet. Osoblje odmah evakuiralo pacijente

Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak Galerija 1/1 >>
U Varaždinskoj ulici u Novom Marofu, danas oko 12:30 u Bolnici za specijalne bolesti na odjelu produženog liječenja izbio je požar u sobi kojom prilikom je smrtno stradao muškarac starosti 48 godina, javila je policija.

Očevid je na mjestu događaja proveo zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i Inspektorom za zaštitu od požara.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatna palijativna skrb Mučni detalji oproštaja od majke: "To su bile scene gore od egzorcista. Umirala je od gladi i žeđi. Napisala je - želim umrijeti" Ilustracija Primao analgetike Oglasila se šibenska bolnica o smrti mladog ortopeda: "Liječen je sukladno pravilima struke"

"Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio uslijed djelovanja otvorenog plamena nepoznatog izvora u sobi u kojoj se nalazio 48-godišnjak, a koji je u tom trenutku bio priključen na kisik, nakon čega se požar proširio na krevet i nesretnog muškarca, koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo", kažu u policiji. 

Tijekom navedenog događaja nije došlo do opasnosti za druge sudionike i osoblja u bolnici i nije bilo drugih ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili djelatnici bolnice i vatrogasci DVD Novi Marof. Tijelo nesretno stradalog muškarca prevezeno je u varaždinsku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija", zaključuju.

Pacijenti odmah evakuirani

Tragični slučaj prati reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Naveo je kako su tijekom dana pristizale kontradiktorne informacije o tome što se točno dogodilo u sobi na prvom katu bolnice. Policija je prvo javila kako je došlo do eksplozije aparata za kisik. U bolnici su Jarku rekli kako nisu to dojavili policiji. Zamjenik županijskog državnog odvjetnika nije htio komentirati što se dogodilo, samo je rekao da je izbio požar. 

Nije se znalo što se dogodilo dok policija nije poslala priopćenje o otvorenom plamenu nepoznatog izvora koji je izbio u sobi. 

''Bolničko osoblje hitno je evakuiralo ostale pacijente. Nitko od njih niti u jednom trenutku nije bio životnog ugrožen. Tijelo nesretnog muškarca prevezeno je na patologiju Opće bolnice Varaždin gdje bi se trebala napraviti obdukcija koja će potvrditi da je otvoreni plamen bio koban.

Strašna je to tragedija i upozorenje kako treba biti oprezan. Liječnici cijelo vrijeme upozoravaju da se na sobe u kojima pacijenti primaju kisik treba posebno paziti'', izvijestio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene