Kune
Kune Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 54-godišnjakinje i njezine 25-godišnje kćeri koje se terete da su oprale 1,4 milijuna kuna.


Tužiteljstvo je preciziralo da su majka i kćer prale novac u zločinačkom udruženju koje je na području Vukovara i Vinkovaca ustrojio suprug 54-godišnjakinje i otac 25-godišnjakinje, a utajom poreza pribavile su imovinsku korist od 36 milijuna kuna.

Kako bi tu imovinsku korist prikazale zakonitom, majka i kći novac su iskoristile za poslovanje svojih tvrtki, dodao je Uskok.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Objavljeni detalji USKOK-ove akcije: Dvanaestero uhićenih utajilo 15 milijuna kuna, izdavali račune ''na crno''

Lisice, ilustracija Bivši dogradonačelnik Paga uhićen zbog utaje poreza, na dvije godine zatvora pravomoćno osuđen još 2019. godine

Tužiteljstvo je nadodalo da je 54-godišnjakinja oprala 748 tisuća kuna, a 25-godišnjakinja 699 tisuća kuna na način da su njima kupovale automobile i drugu imovinu.