Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, rekla je da će i ona biti na povijesnom otvaranju Pelješkog mosta u srijedu navečer. Otkrila je i hoće li se naplaćivati mostarina.


Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak rekla je u srijedu kako će i ona u srijedu navečer biti na Pelješcu. ''Više od 300 godina čeka se spajanje hrvatskog teritorija. Ovo je vrlo značajan trenutak'', kazala je Tramišak.

Upitana hoće li se plaćati mostarina, odnosno cestarina na tom dijelu rekla je da su Hrvatske ceste upravitelj te infrastrukture te da ne planiraju naplaćivati cestarinu, barem u prvim godinama.

Oleg Butković Butković o Pelješkom mostu i kad ćemo se njime moći voziti: "U lipnju sljedeće godine, prije turističke sezone, otvorit ćemo i most i pristupnu točku"

Andrej Plenković Plenković: ''Na otvaranje Pelješkog mosta bit će pozvani svi, nek’ se grintavci ne sekiraju''

Dodala je i da je početkom ove godine raspisan prvi poziv za gospodarstvenike, za proizvodne industrije, za zelenu i digitalnu tranziciju u vrijednosti 1,14 milijardi kuna i da već početkom 2022. slijedi novi poziv za gospodarstvenike.