Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Značajan trenutak''

Ministrica Tramišak otkrila hoće li se naplaćivati mostarina na Pelješkom mostu: ''Barem u prvim godinama...''

Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, rekla je da će i ona biti na povijesnom otvaranju Pelješkog mosta u srijedu navečer. Otkrila je i hoće li se naplaćivati mostarina.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak rekla je u srijedu kako će i ona u srijedu navečer biti na Pelješcu. ''Više od 300 godina čeka se spajanje hrvatskog teritorija. Ovo je vrlo značajan trenutak'', kazala je Tramišak.

Upitana hoće li se plaćati mostarina, odnosno cestarina na tom dijelu rekla je da su Hrvatske ceste upravitelj te infrastrukture te da ne planiraju naplaćivati cestarinu, barem u prvim godinama.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Osvrnuo se i na HNS Butković o Pelješkom mostu i kad ćemo se njime moći voziti: "U lipnju sljedeće godine, prije turističke sezone, otvorit ćemo i most i pristupnu točku"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAPOKON Plenković: ''Na otvaranje Pelješkog mosta bit će pozvani svi, nek’ se grintavci ne sekiraju''

Dodala je i da je početkom ove godine raspisan prvi poziv za gospodarstvenike, za proizvodne industrije, za zelenu i digitalnu tranziciju u vrijednosti 1,14 milijardi kuna i da već početkom 2022. slijedi novi poziv za gospodarstvenike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene