Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umalo se otrovala plinom u kupaonici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog začepljenih lamela plinskog bojlera u kupaonici u stanu u centru Zagreba, 17-godišnja Karla Frketić umalo je izgubila život zbog trovanja ugljičnim monoksidom dok se sinoć tuširala. Spasio ju je brat koji je ušao u kupaonicu punu otrovnog plina i iznio je iz kade te pozvao Hitnu pomoć.

Djevojka se oko 19.45 sati tuširala u kupaonici u kojoj je bio uključen plinski bojler. Nakon što se okupala, htjela je izaći iz kade, ali je osjetila malaksalost i onesvijestila se.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Zanzibaru Osmero djece otrovalo se mesom, pa umrlo: Više od 75 ljudi u bolnici Slika nije dostupna Zbog upaljenog bojlera i nape Varaždin: Dvoje djece otrovano ugljičnim monoksidom

U tom je trenutku u kupaonicu ušao njezin stariji brat i pruživši joj prvu pomoć vratio je svijesti. Vozilom Hitne pomoći prevezena je u bolnicu Sveti Duh, gdje joj je ustanovljeno trovanje ugljičnim monoksidom, a nakon pružene liječničke pomoći puštena je na kućnu njegu.

Stariji brat koji ju je spasio nije htio razgovarati s novinarima, kao ni njena majka. Rekli su samo da su sretni što incident nije završio s teškim posljedicama. Zato su i danas dvaput otišli u crkvu zahvaliti na “novom rođendanu” kćeri Karle.

Djelatnici Gradske plinare koji su iste večeri pregledali bojler utvrdili su da su na njemu začepljene lamele te su ga zapečatili. Tijekom jutarnjih sati obavljen je i dodatni pregled bojlera i dimovodne cijevi, a uzrok curenja, osim začepljenih lamela, još nije objavljen.

U Gradskoj plinari nisu mogli komentirati slučaj koji se dogodio netom nakon početka sezone grijanja, razdoblja tijekom kojega se uvijek registrira više ovakvih slučajeva. U najvećem broju razlog su neispravne ili dotrajale instalacije ili njihovi dijelovi, koje vlasnici, iz nemara ili zaborava, često propuste kontrolirati, dok su nerijetko uzrok trovanja i dimnjaci u kojima se natalože ostaci sagorijevanja.

S obzirom na to da su otkrivene začepljene lamele, upravo bi dimnjak mogao biti izvor ugljičnog monoksida koji je jučer umalo bio koban za mladu Zagrepčanku. Stoga iz Plinare savjetuju građanima da barem jednom godišnje sami provjere plinske instalacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene