Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrabra desetogodišnja djevojčica iz Osijeka svoju je majku spasila od trovanja ugljičnim monoksidom u obiteljskoj kupaonici.


Malena Iva Stjepić morala je na WC, a na njezino dozivanje majka Željka nije odgovarala. Kada je s ocem razvalila vrata, majku su našli kako u nesvijesti leži u kadi. Od sigurne smrti trovanjem ugljičnim monoksidom u kupaonici njihova stana majku Željku spasila je samo upornost njezine kćeri Ive. Kobnoga dana majka je u kupaonici bila predugo. 'Rekla sam: mama molim te mi otvori. Jer sam trebala na WC. Nije se javljala i mislila sam da se nešto ljuti jer je ona u kupaoni, a ja stalno trebam na WC. Onda je tata došao i razvalio vrata', ispričala je Iva. Majku su zatekli kako u nesvijesti leži u kadi. Otac ju je odmah iznio van, a zatim su pozvali hitnu pomoć. Posljednje čega se mama Željka sjeća jest da se htjela samo opustiti u kadi.

Vezani članci Botoks: Ilustracija - 3 Htjeli smršaviti primanjem botoksa u trbuh pa se na kraju otrovali. Stručnjaci poručuju: "To je metoda koja je stara, rezultati su uglavnom bili loši" Slika nije dostupna Četiri slučaja trovanja ugljičnim monoksidom

'To se dogodilo u par sekundi. Ja sam pala u nesvijest i više se ničega ne sjećam, do u bolnici, kad su me odvezli u sobu', rekla je Željka. Sablasan prizor majke kako nesvjesno leži u kadi, Ivu je veoma prestrašio. 'Bilo je grozno kako je ležala u kadi s otvorenim očima', kaže Iva. Otrovni ugljični monoksid, plin bez okusa i mirisa, u kupaonici Stjepićevih se, čini se nakupio zbog niskog tlaka zraka toga dana i neispravnog starog dimnjaka. Stručnjaci upozoravaju, ovakve nesreće nisu rijetkost, dimnjake treba redovito provjeravati, a kadu bi se trebalo zamijeniti tuš-kabinom. Obitelj Stjepić ubuduće će biti pažljivija, no ono što je važno, jest da su nakraju svi živi i zdravi. 'I svi smo sretni što se to tako lijepo završilo i što smo svi na okupu', kazala je Željka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju