Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brodarcu, Milankoviću i Bošnjaku određeno je 72-satno zadržavanje zbog praznika, a o istražnom pritvoru će se odlučivati u petak.


Istražni zahtjev protiv Đure Brodarca, Vladimira Milankovića i Drage Bošnjaka stigao je rano popodne na stol istražnog suca Županijskog suda u Osijeku. Zatražen je jednomjesečni pritvor trojice osumnjičenika za ratne zločine u Sisku 1991. i 1992. godine, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Vezani članci Policijski automobili, ilustracija Ratni zločin na Sajmištu: Zlostavljali i udarali muškarce pred ženama i djecom, a onda je uperio pušku u glavu djevojčici (8) koja je glasno plakala zbog oca Slika nije dostupna Osumnjičenik za ratni zločin u Sisku štrajka glađu

Brodarcu, Milankoviću i Bošnjaku određeno je 72-satno zadržavanje zbog praznika, a o istražnom pritvoru će se odlučivati u petak. Trojac se sumnjiči za ratne zočine po zapovjednoj odgovornosti. Podsjetimo, na području Siska ubijen je 31 srpski civil, a njih 38 je protuzakonito zatvarano i mučeno.