Obavijesti Video Pretražite Navigacija
užas kod Zagreba

Otac, sin i snaha tjerali ženu da prosi i čisti: Kad je odbila, tukli su je i ubacili u gepek, ali im je pobjegla

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Otac, sin i snaha tjerali su 59-godišnjakinju na svakodnevno prosjačenje, a kada ne bi donijela dovoljno novca, tukli bi je. Morala je i čistiti kuću, a nisu joj dali ni kod liječnika.

Zagrebačka policija prijavila je dvojicu muškaraca starosti 20 i 51 godinu te 21-godišnju državljanku Srbije koje sumnjiči da su 59-godišnju hrvatsku državljanku natjerali na prosjačenje na Kvatenikovom trgu u Zagrebu.

Policija sumnja da je 20-godišnjak u dogovoru s članovima svoje obitelji te 51-godišnjakom i 21-godišnjakinjom obećali 59-godišnjakinji zaposlenje u Hrvatskoj. Nakon što je 59-godišnjakinja u rujnu prošle godine doputovala u Hrvatsku, trojac ju je smjestio u kuću na području Pisarovine, oduzeo joj osobne isprave i natjerao na prosjačanje pod izlikom da je dužna podmiriti troškove smještaja i drugih potrepština.

Prema navodima policije, 51-godišnjak je od tada svakodnevno dovozio 59-godišnjakinju do zagrebačkog Kvaternikovog trga gdje je ona svakodnevno prosjačila novac od prolaznika i potom ga predavala 20-godišnjaku.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Upozorio predstavnike medija VIDEO Zelenski najavio rat na Balkanu: "Rusija će se pobrinuti da jedna zemlja zarati s drugom"

Međutim, kada je 59-godišnjakinja jednom prilikom isprosila manji novac od očekivanog, 20-godišnjak ju je išamarao, dok ju je 21-godišnjakinja jednom prilikom nogom udarila u tijelo. Uz to, tjerala ju je da čisti kuću, a zajedno s drugom dvojicom osumnjičenika nije joj omogućila liječnički pregled uslijed zdravstvenih tegoba koje su je zadesile.

Policija ističe da je trojac zlouporabio teški položaj ovisnosti 59-godišnjakinje o članovima obitelji, a posebno s obzirom na njezina osjetila oštećenja. Kada je 59-godišnjakinja u listopadu ove godine pobjegla od nasilnog trojca, osumnjičenici su je pronašli u kući njezinog poznanika u Dubravi i ponovno pokušali natjerati na prosjačenje.

Nakon što je 59-godišnjakinja odbila prosjačiti, 20-godišnjak i 21-godišnjakinja su je ugurali u tovarni prostor citroëna berlingo, ali je ona uspjela otvoriti vrata i pobjeći u kuću svojeg poznanika, nakon čega su se nasilnici udaljili.

Pročitajte i ovo Majmun langur Treći napad u tjednu Čopor majmuna iščupao 10-godišnjaku crijeva: Preminuo je na putu do bolnice

Nakon kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičene predala pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako doznaje Jutarnji list, osumnjičeni su otac, sin i snaha, a na kraju nitko od njih nije niti pritvoren. Za 21-godišnju snahu tužiteljstvo nije tražilo određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora, a dežurni sudac istrage je osumnjičenog 51-godišnjaka i njegova sina, pak, pustio na slobodu uz mjere opreza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene