Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH zatražio izvide

U tijeku istraga: Dvoje svjedoka brutalnog napada u slučaju Daruvarac dalo lažni iskaz?

Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U priopćenju koje je ODO u Zadru objavilo u utorak navode kako su naložili provođenje izvida i dokaznih radnji protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Slučaj Daruvarac ne prestaje šokirati. Nakon što je 32-godišnji Darko Kovačević u zadarskom caffe baru u lipnju 2018. brutalno pretukao 18-godišnju djevojku te pravomoćnost presude na pet godina zatvora čeka slobodno šečući Zadrom, tamošnje Općinsko državno odvjetništvo sada istražuje sumnje oko lažnog svjedočenja dvoje svjedoka stravičnog napada.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

U priopćenju koje je ODO u Zadru objavilo u utorak navode kako su naložili provođenje izvida i dokaznih radnji protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Priopćenje Općinskog državnog odvjetništva u Zadru prenosimo u cijelosti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje izvida u odnosu na osobe koje su bile nazočne događaju u caffe baru u Zadru 13. lipnja 2018., kad je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona na štetu 18-godišnje hrvatske državljanke. (5. 3. 2019.)

Nakon provedenih izvida, analizirajući sve relevantne dokaze i činjenice prikupljene tijekom provođenja izvida utvrđeno je kako ne postoji osnovana sumnja da bi se u ponašanju osoba nazočnih inkriminiranom događaju ostvarila zakonska obilježja bilo kojeg kaznenog djela za koja se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti.

U odnosu na neposredna saznanja dobivena tijekom kaznenog postupka protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina vođenog pred Općinskim sudom u Zadru zbog učina kaznenih djela iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na temelju tih saznanja provodi dokazne radnje protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene