Sumanuti napad nožem u Zagrebu
Sumanuti napad nožem u Zagrebu Foto: Policijska uprava zagrebačka

Nakon što je pokušao opljačkati pekarnicu, 32-godišnji muškarac ukrao je nož iza pulta te na ulici izbo dvoje slučajnih prolaznika


Policija je dovršila istraživanje nad 32-godišnjem muškarcem kojeg se sumnjiči da je u ponedjeljak oko 19.30 pokušao opljačkati pekarnicu u Krešićevoj ulici u Zagrebu te potom otišao iza pulta i uzeo nož kojim je htio otvoriti ladicu blagajne.

Vezani članci Napad u Kanadi - 3 Strava u Kanadi: Odjeven u kostim samuraja mačem napao nekoliko ljudi, dvije osobe ubijene, a pet ranjeno Napad u Parizu - 2 Dvije žene izbodene kod Eiffelova tornja: "Izvukla je nož i posjekla me po glavi, rebrima i ruci. Zatim je napala moju rođakinju"

U svom naumu nije uspio, ali je potom s nožem u ruci pobjegao iz pekarnice te na ulici izbo dvoje slučajnih prolaznika. 

Ničim izazvan, na ulici je prišao 36-godišnjoj slučajnoj prolaznici, srušio ju na tlo i nožem, s namjerom da ju usmrti, zadao ubode u tijelo. Zbog vrste odjeće koju je imala na sebi i brze reakcije 55-godišnjeg građanina koji joj je priskočio u pomoć, nije pri tome ozlijeđena.

Građaninu je, pri tom pokušaju da joj pomogne, pokušavajući odmaknuti osumnjičenika od oštećene napadač također nožem zadao ubode u tijelo, a i njegova je odjeća  spriječila ozljeđivnanje,

Kada mu je u pomoć priskočio još jedan građanin, njih su dvojica tek tada uspjela savladati napadača i zadržati ga do dolaska policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.