Obitelji iz triju kuća evakuirani su nakon što je na gradilištu u jednom dvorištu iskopana golema bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata s oko 120 kg eksploziva.


Tijekom iskapanja zemljišta u Jagićevoj ulici u Slavonskome Brodu pronađena je jučer zrakoplovna bomba iz Drugoga svjetskog rata sa 120 kilograma eksploziva.

Kako je danas izvijestila brodsko-posavska Policijska uprava, bomba je pronađena jučer tijekom iskapanja zemlje na gradilištu obiteljske kuće tristotinjak metara sjeverno od slavonskobrodske Opće bolnice.

Vezani članci Štrajk radnika Đure Đakovića (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Radnici Đure Đakovića štrajkaju zbog neisplaćene plaće: "Neka premijer radi i za nas, a ne samo za Europu" Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Davor Javorovic) Krvava pljačka kod Osijeka: Uhićeni muškarci i dalje u policiji, krim-istraživanje u tijeku

>> Policija primila dojavu o kemijskoj bombi u CNN-ovu centru!

"Riječ je o bombi za koju još utvrđujemo koje je vrste i u kakvom je stanju. Po zasad dostupnim podacima, pretpostavljamo da je riječ o zrakoplovnoj bombi američke proizvodnje oznaka GP500L", rekao je na mjestu očevida policijski službenik za protueksplozivnu zaštitu Marijan Nikolaus. Kako je rekao, takvih se bombi dosta pronašlo na tom području i u Zagrebu.

Treba utvrditi o kojoj se vrsti upaljača radi jer te bombe mogu imati različite vrste upaljača. Bomba sadržava oko 120 kilograma eksploziva, što govori da je riječ o dosta opasnoj bombi koja može izazvati ljudske žrtve i učiniti veliku štetu, rekao je Nikolaus.

Evakuirani su ljudi iz tri obiteljske kuće u blizini koji će se, po informacijama iz policije, u njih moći vratiti tijekom noći. Bomba će na mjesto na kojem će se uništiti biti prevezena sutra. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook